Home Catalogus Aanbiedingen Nieuw Contact

Catalogus


       
Home 1 Verven en hulpmiddelen 1.14 Watervermengbare olieverven 1.14.3 Cobra professionele watervermengbare olieverf 1.14.3.3 Cobra watervermengbare schildermediums

1.14.3.3 Cobra watervermengbare schildermediumsCobra schildermediums zijn speciaal afgestemd op watervermengbare olieverftechieken. Mediums beinvloeden de eigenschappen van de verf en zijn vaak onmisbaar voor een duurzame opbouw van het schilderij.

Cobra schilderpasta - 60 ml.
Cobra schilderpasta - 60 ml.
 

Cobra schilderpasta - 200 ml.
Cobra schilderpasta - 200 ml.


Cobra schilderpasta is een kleurloos medium dat in elke verhouding kan worden gemengd met watervermengbare olieverf. De pasta is even dik als de verf en kan daarom omschreven worden als een watervermengbare olieverf zonder pigment. Cobra schilderpasta kan o.a. gebruikt worden voor het vermeerderen van de hoeveelheid verf en het verminderen van de kleurintensiteit.
 

Cobra schildermedium - 75 ml.
Cobra schildermedium - 75 ml.
 

Cobra glaceermedium - 75 ml.
Cobra glaceermedium - 75 ml.
 

Cobra schildermedium - 250 ml.
Cobra schildermedium - 250 ml.
Cobra schildermedium maakt de verf soepeler en vetter. De verf smeert beter uit en de penseelstreek wordt minder duidelijk. Het gebruik van dit medium heeft geen invloed op de droogtijd van de verf. Het verhoogt de glansgraad en de duurzaamheid. Dit medium kan met water worden gemengd en kan uitstekend worden opgebracht bij gelaagd schilderen. Cobra schildermedium is gebaseerd op plantaardige olie, kunsthars en water.
 

Cobra glaceermedium - 250 ml.
Cobra glaceermedium - 250 ml.
Cobra glaceermedium zorgt ervoor dat de verf beter vloeit. De toegevoegde hoeveelheid is van invloed op de mate van transparantie. Deze techniek - het aanbrengen van gekleurde transparante verflagen zonder penseelstreek - heet glaceren. Cobra glaceermedium is zeer vet en mag alleen worden opgebracht in de laatste paar lagen van het schilderij. Het medium verhoogt de glansgraad en de duurzaamheid van de verflaag, maar is niet van invloed op de droogtijd van de verf. Cobra glaceermedium is gebaseerd op plantaardige olie. Het kan verdund worden met water.
 
Martin Brinkhuis   -   Kunstenaarsbenodigdheden Willemstraat 66   -   7551 DN Hengelo   -   tel. 074 245 25 55   -   fax 074 245 25 50