Boeken algemeen

 

Boeken algemeen

23 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in
 1. Abstract schilderen - Brian Ryder

  BAG03


  Schildertechnieken voor het creeren van uitzonderlijke kunstwerken. De kunstenaar hoopt dat hij de gebruiker van het boek kan laten zien hoe deze zonder te veel theorie, maar met veel plezier kan schilderen: meer of minder abstract, maar 'het realisme voorbij'. De schilder laat zien hoe zijn werken tot stand zijn gekomen. Onder de titel (bijvoorbeeld Urn en pauw of Berkenbos) staat welke techniek hij heeft toegepast (gemengde technieken, olieverf enz.). Dan volgen afbeeldingen en beschrijvingen van de door hem genomen stappen en het eindresultaat. Een register sluit het boek af. Een inspirerend en mooi kijk- en studieboek, voor beginners en gevorderden.

  Prijs: € 29,50
  per stuk
 2. Kunstzinnig.nl - Mariëlle Osté

  BAG04
  Makers en kopers van kunst bij elkaar brengen, dat is de opzet van een website waarvan deze gelijknamige uitgave een verlengstuk is. Achtenveertig Nederlandse kunstenaars presenteren zich met een portret, een korte tekst over hun drijfveren en afbeeldingen van hun werk. De werken bestrijken het hele scala van kunstnijverheid tot autonome kunst in diverse materialen, technieken en stijlen. De simpele, maar verzorgde en doeltreffende uitgave laat de betere resultaten zien van creativiteitscentra, cursussen en gepassioneerd amateurisme. (Iedereen kan zich aanmelden op de bijbehorende site. Deze uitgave is dan ook een willekeurige momentopname.) Net als de site richt het boek zich vooral op het omvangrijke kunstzinnige gebied dat zich uitstrekt onder en naast de officiele kunstwereld.
  Prijs: € 17,50
  per stuk
 3. Schilderen en tekenen naar foto's - Ursula Kaiser

  BAA05

  Prijs: € 19,95
  per stuk
 4. Schilderen als hobby - stilleven en compositie

  BAG17

  Prijs: € 19,95
  per stuk
 5. Stillevens schilderen - Peter Graham

  BAG16
  Dit praktische kijk- en werkboek geeft een cursus schilderen, waarin men leert, om o.a. via kleur en compositie, de emotie uit te drukken die, door de relatie tussen voorwerpen, wordt opgeroepen. De inleiding geeft een historisch perspectief vanaf de zeventiende eeuw. De negen hoofdstukken kennen een logische volgorde: materiaalkeuze, tekenen, onderwerp, compositie, kleur en licht, technieken, werkgewoonten, uitbreiden van vaardigheden en het presenteren van werk. Aandachtspunten vormen o.a. het belang van regelmatig tekenen, dynamische contrasten en de negatieve werking van vormen. Een heldere, interessante tekst in een eenvoudige lettertype, verwijzingen naar grote kunstenaars, stap voor stap voorbeelden met gedetailleerde uitleg en veel prachtige kleurenreproducties van de auteur en andere schilders vervolmaken de inhoud. De rijke inhoud van dit handzame boek zal de innerlijke drang tot het, vooral figuratief, schilderen van stillevens bij iedere amateurschilder aanmoedigen en meer voldoening geven!
  Prijs: € 9,95
  per stuk
 6. Handboek voor de kunstenaar - Ray Smith

  BAG05

  Het Handboek voor de kunstenaar is een complete gids voor beeldend kunstenaars. Een breed georiënteerd naslagwerk met praktische informatie en meer dan 1.000 foto's in kleur. Alle aspecten van technieken, gereedschappen en materialen worden besproken. Naast de vele eigentijdse procedés en traditionele technieken, bevat dit handboek een schat aan wetenschappelijk onderbouwde, technische informatie en deskundige adviezen op het gebied van het tekenen en schilderen, de grafische technieken en de beeldende kunsten.

  Prijs: € 39,95
  per stuk
 7. De complete gids voor tekenen en schilderen - Kate Wilson

  BAT10  Dit praktische handboek van Kate Wilson bestaat uit vier delen en vijftien hoofdstukken. Na een uitgebreide inhoudsopgave, een kort voorwoord en een inleiding start het eerste deel met uitleg over tekenmaterialen als potlood, inkt, houtskool, pastel en vetkrijt en uitleg over verschillende tekentechnieken. Ook is er aandacht voor digitale tekengereedschappen en hun mogelijkheden. Het tweede deel gaat over schildermaterialen en technieken voor onder andere aquarel, gouache, acryl, olieverf en hars en gaat in op het mengen van kleuren en het maken van je eigen verf. Het derde deel behandelt genres als stilleven, landschap, het menselijk lichaam en abstract. Het vierde deel bevat algemene informatie zoals: verklarende woordenlijst, bibliografie, register en een lijst van meewerkende kunstenaars. Elk hoofdstuk begint met algemene informatie, daarna volgt een beschrijving van materialen en technieken en eindigt met een kunstenaarsprofiel en een galerie van hedendaagse kunstenaars. Veel technieken worden uitgebreid en stapsgewijs in detail beschreven en gedemonstreerd. In kaders staan interessante tips van de kunstenaar en projecten.

  Prijs: € 19,95
  per stuk
 8. Portretten schilderen - Suzanne Brooker

  BO01


  De kunst van portretschilderen kent haar oorsprong in de 16e eeuw in Europa, toen schilders voor het eerst in aanraking kwamen met olieverf. Aan de hand van methoden van oude meesters zoals Van Gogh en Millet, laat dit boek stapsgewijs zien hoe je een portret realistisch weergeeft. Van het bestuderen van gezichten tot het schilderen ervan, en van de compositie tot het kiezen van kleurtonen om de huid realistisch weer te geven. Een rijk geïllustreerde uitgave die onmisbaar is bij het portretschilderen.

  Prijs: € 29,95
  per stuk
 9. 1001 schilderijen die je gezien moet hebben - Stephen Farthing

  BAG02  Deze onmisbare, beeldende en verrassende gids geeft een vlijmscherpe dwarsdoorsnede van de geschiedenis van de schilderkunst. 1001 Schilderijen begint bij de muurschilderingen van de oude Egyptenaren en eindigt bij de nieuwste hedendaagse doeken, waardoor het niet alleen veelomvattend maar ook een bron van schoonheid is. Hier staan 1001 van de boeiendste, fascinerendste, belangrijkste, verrassendste, meest controversiële en meest gedenkwaardige kunstwerken aller tijden afgebeeld. Meer dan vierhonderd van de afgebeelde werken zijn in de twintigste en eenentwintigste eeuw vervaardigd; sommige werken zijn net ontdekt in moderne galerieën.

  De onderhoudende teksten zijn geschreven door een internationaal team van kunstenaars, conservators, kunstcritici en verzamelaars, en geven informatie over de schilderijen en hun schilders.

  Prijs: € 19,95
  per stuk
 10. Schilderboek - Lux Buurman

  BAG00  Rijk geïllustreerd, 294 pagina's met humor geschreven en toegankelijk voor iedereen biedt dit Schilderboek een schat aan kennis en inzicht in de klassieke schilder- en tekenkunst. Vanuit een theoretische inleiding beschrijft kunstschilder en docente Lux Buurman stap voor stap de praktijk van het schilderen. Zonder terughoudendheid deelt zij haar kennis en ervaring en geeft zij de lezer letterlijk toegang tot de geheimen van haar atelier dat zij samen met haar echtgenoot en tevens kunstschilder, Ab van Overdam deelt.

  Het is een reis door het wonderland van het platte vlak, waarin aspecten als perspectief, anatomie en materiaalkennis, schildersrecepten en technieken aan de orde komen. Dit Schilderboek weet op unieke wijze praktische voorbeelden en hedendaagse inzichten te onderbouwen met bevindingen uit diepgaand onderzoek naar de klassieke schilderstechnieken, de specialiteit van het kunstenaarsechtpaar. Het boek speelt hiermee perfect in op de hernieuwde belangstelling voor het maakproces, het ambacht en de materialen van de klassieke schilder en tekenkunst.

  Prijs: € 49,90
  per stuk
 11. digitale schildertechnieken - david cole

  BAG08


  Nieuw!

  De laatste ontwikkelingen op grafisch softwaregebied hebben ervoor gezorgd dat kunstenaars steeds vaker naar digitale media grijpen in plaats van echte verf en doek. Dit boek is de ideale inleiding in de digitale schilderkunst. Het eerste deel beschrijft alle gereedschappen en legt de mogelijkheden van de verscheidene programma´s uit, terwijl het tweede gedeelte stap voor stap laat zien hoe je traditionele schilderijen na kan maken van bijvoorbeeld impasto tot aquarel. In het laatste gedeelte worden niet-traditionele stijlen besproken zoals airbrush en graffiti. Het boek laat tevens zien hoe je foto´s omzet met deze nieuwste technieken – en eenvoudig tot de meest verbijsterende resultaten komt.
  Prijs: € 9,95
  per stuk
 12. Kleur in de schilderkunst

  BAG20
  Dit boek is bedoeld voor zowel beginnende als wat meer ervaren kunstenaars die hun creatieve mogelijkheden willen onderzoeken en hun artistieke stijl willen ontdekken of uitbreiden. De lezer wordt daartoe gestimuleerd om te experimenteren en te zoeken naar nieuwe resultaten. Aan de hand van vijfiten voorbeelden, gebaseerd op een bekend werk uit de kunstgeschiedenis wordt stap voor stap de ontwikkeling van een kunstwerk gevolgd. In een galerie worden andere werken van dezelfde kunstenaar getoond, die hetzelfde onderwerp hebben en worden meer mogelijkheden aan de hand gedaan met andere modellen, middelen of een andere benadering. Deze bijzondere uitgave leert hoe je een schilderij moet ‘lezen’ en hoeveel inspiratie er uit de directe leefomgeving te halen valt. Geschikt voor de beginnende en meer ervaren kunstenaar Een bijzonder concept dat zich richt op het uitbreiden van de creativiteit Verschillende technieken komen aan bod
  Prijs: € 39,50
  Guasch & Asuncion
 13. Tekenen en schilderen over het oude volk - Frida Boland

  BAG15
  Het oude volk staat symbool voor een leven in harmonie met de natuur. In dit boek worden verschillende volken belicht. Het staat vol met voorbeelden en werkpatronen. Dit boek wil een bijdrage leveren om al tekenend en schilderend contact te maken met het oude volk, met hun beweegredenen, hun kennis en de enorme symboliek. 80 pagina’s – geïllustreerd, geheel in kleur.
  Prijs: € 19,90
  per stuk
 14. Tekenen en schilderen van Boeddha's - Frida Bolland

  BAG12

  De vele boeddhavormen die door de eeuwen heen zijn vervaardigd, stralen een bijzondere schoonheid uit vol symboliek, handgebaren en houdingen. Wanneer we onze creativiteit aanspreken en hiermee aan het werk gaan, kunnen we meer in contact komen met de energie die elke boeddha uitstraalt. Het is een herkenning in onszelf en geeft een welkome aanvulling op ons westerse denken. Het tekenen en schilderen van boeddhavormen brengt ons in meditatie. In dit boek worden verschillende boeddhavormen aangeboden om er zelf mee te gaan werken. Omdat er een grote verscheidenheid is, is er een keus gemaakt uit de meest bekende. 80 pagina’s – geïllustreerd, geheel in kleur.


  Prijs: € 18,25
  per stuk
 15. Tekenen en schilderen over het oude Egypte - Frida Boland

  BAG14
  Het oude Egypte heeft ons veel nagelaten, het spreekt nog steeds tot de verbeelding. In de tijd dat de Farao’s grote ingewijden waren, is er een enorme bloei van de Egyptische cultuur geweest. Het raakt in ons nog steeds het mystieke denken aan. In deze tijd is de belangstelling voor dit enorme land met zijn piramides, tempels, grote beelden, reliëfs en koningsgraven een enorme inspiratiebron. De grote kunstenaars van destijds laten een schat aan kunstwerken na, die zo eigen zijn aan Egypte. In dit boek wil ik Egypte weer kleur geven. Er is nog altijd veel te zien in Egypte, maar de kleuren zijn verloren gegaan. Door ze te gaan tekenen en schilderen komen deze weer tot leven en kom je in contact met de grootsheid die er eens was. 80 pagina’s – geïllustreerd, geheel in kleur.


  Prijs: € 19,90
  per stuk
 16. Rembrandt special - boek inclusief DVD

  BAG13

  Dit Rembrandt boek is bedoeld voor diegene die toegankelijk gepresenteerde en verrassende zaken over Rembrandt te weten wil komen. Deze luxe uitgave is in full colour uitgevoerd en is Nederlands én Engelstalig. Afmeting 28 x 22 cm, 148 pagina's. De DVD (45 minuten) is in het Engels en heeft een Nederlandse ondertiteling.

  Prijs: € 9,95
  per stuk
 17. Inspiratie en creativiteit

  BAG29

  Dory Kanter heeft 25 jaar les gegeven aan diverse opleidingen en kunstacademies in de verenigde staten. Dit boek beschrijft verschillende technieken: tekenen, aquarel, collage etc. Geschikt voor jong en oud, voor beginnende en gevorderde kunstschilders.

  Prijs: € 24,95
  Dory Kanter
 18. schilderen met gouache

  BAG35
  Prijs: € 6,95
  Michael Sanders
 19. Materialen voor de kunstschilder Emma Pearce

  BAG19  Nieuw van Emma Pearce:
   
  Materialen voor de kunstschilder

   
  Materialen voor de kunstschilder is een compacte, onmisbare en uitgebreide praktische gids voor iedere kunstschilder, beginner of gevorderde. De informatie en adviezen zijn duidelijk, gedetailleerd en vertellen je precies welke materialen het beste passen bij welke techniek.

  Prijs: € 27,95
  per stuk
 20. schildertechnieken - hazel harrison

  BAG07


  Creëer sfeervolle en levensechte schilderijen met dit onmisbare handboek, waarin meer dan veertig verschillende schilder- en voorbereidingstechnieken worden uitgelegd. In dit boek vindt u prachtige demonstraties waarbij stap voor stap wordt getoond hoe u de technieken in uw eigen werk kunt toepassen, eenvoudig te volgen instructies voor het schilderen met acrylverf, aquarelverf, olieverf en pastels en een sectie met thema´s waar specifieke technieken worden behandeld voor het schilderen van dieren, gebouwen, landschappen, portretten, stillevens en meer. Of u nu een beginner bent of een ervaren kunstenaar, Schildertechnieken is een essentieel werk voor thuis, in uw atelier of in de klas.

  Prijs: € 19,95
  per stuk
 21. Naaktmodellen schilderen

  BAG31
  Instructieboek voor olie- en acrylverf. Leer eenvoudig en effectief composities ontwerpen.Stap-voor-stap demonstraties en illustraties van verschillende technieken tonen de ontwikkeling van een schilderij.
  128 pag. in kleur.
  21x28 cm.
  Prijs: € 9,95
  David Carr
 22. Vergolden

  BAG25
  Hans Kellner is zelfstandig verguldmeester en zeer bekend als vakleraar aan de meesterschool in Munchen. De speerpunten in dit boek zijn praktische doorvoering van bladvergulding en technieken die vandaag de dag worden gebruikt bij vergulding.
  Prijs: € 40,60
  Hans Kellner
 23. Textuur aanbrengen - Michael Warr

  BAG01

  Elke kunstenaar wil in staat zijn om doeltreffend texturen weer te geven, zonder dat het resultaat overdreven aandoet. Dit boek laat zien hoe u dat aanpakt. Beroepskunstenaars demonstreren hier tientallen levensechte texturen (met de werkwijze) in duidelijke stapsgewijze oefeningen. U leert hoe u de gewenste texturen en patronen kunt overbrengen met allerlei media, van potlood, pen en houtkool tot aquarelverf, gouache, olie en acryl.

  Prijs: € 9,95
  per stuk