Boeken algemeen

 

Boeken algemeen

18 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in
 1. Schilderboek - Lux Buurman

  BAG00  Rijk geïllustreerd, 294 pagina's met humor geschreven en toegankelijk voor iedereen biedt dit Schilderboek een schat aan kennis en inzicht in de klassieke schilder- en tekenkunst. Vanuit een theoretische inleiding beschrijft kunstschilder en docente Lux Buurman stap voor stap de praktijk van het schilderen. Zonder terughoudendheid deelt zij haar kennis en ervaring en geeft zij de lezer letterlijk toegang tot de geheimen van haar atelier dat zij samen met haar echtgenoot en tevens kunstschilder, Ab van Overdam deelt.

  Het is een reis door het wonderland van het platte vlak, waarin aspecten als perspectief, anatomie en materiaalkennis, schildersrecepten en technieken aan de orde komen. Dit Schilderboek weet op unieke wijze praktische voorbeelden en hedendaagse inzichten te onderbouwen met bevindingen uit diepgaand onderzoek naar de klassieke schilderstechnieken, de specialiteit van het kunstenaarsechtpaar. Het boek speelt hiermee perfect in op de hernieuwde belangstelling voor het maakproces, het ambacht en de materialen van de klassieke schilder en tekenkunst.

  Prijs: € 49,90
  per stuk
 2. 1001 schilderijen die je gezien moet hebben - Stephen Farthing

  BAG02  Deze onmisbare, beeldende en verrassende gids geeft een vlijmscherpe dwarsdoorsnede van de geschiedenis van de schilderkunst. 1001 Schilderijen begint bij de muurschilderingen van de oude Egyptenaren en eindigt bij de nieuwste hedendaagse doeken, waardoor het niet alleen veelomvattend maar ook een bron van schoonheid is. Hier staan 1001 van de boeiendste, fascinerendste, belangrijkste, verrassendste, meest controversiële en meest gedenkwaardige kunstwerken aller tijden afgebeeld. Meer dan vierhonderd van de afgebeelde werken zijn in de twintigste en eenentwintigste eeuw vervaardigd; sommige werken zijn net ontdekt in moderne galerieën.

  De onderhoudende teksten zijn geschreven door een internationaal team van kunstenaars, conservators, kunstcritici en verzamelaars, en geven informatie over de schilderijen en hun schilders.

  Prijs: € 19,95
  per stuk
 3. Portretten schilderen - Suzanne Brooker

  BO01


  De kunst van portretschilderen kent haar oorsprong in de 16e eeuw in Europa, toen schilders voor het eerst in aanraking kwamen met olieverf. Aan de hand van methoden van oude meesters zoals Van Gogh en Millet, laat dit boek stapsgewijs zien hoe je een portret realistisch weergeeft. Van het bestuderen van gezichten tot het schilderen ervan, en van de compositie tot het kiezen van kleurtonen om de huid realistisch weer te geven. Een rijk geïllustreerde uitgave die onmisbaar is bij het portretschilderen.

  Prijs: € 29,95
  per stuk
 4. Rembrandt special inclusief DVD

  BAG13
  Rembrandt-special inclusief DVD voor € 15,95
  van uitgeverij Arti

  In het kunstblad Palet wordt veel aandacht besteed aan het werk van Rembrandt. Deze luxe uitgave is in full colour uitgevoerd en is Nederlands/Engelstalig. De afmeting van de Rembrandt Special is 28 x 22 cm en telt 148 pagina's! De DVD (45 minuten) is in het Engels en heeft een nederlandse ondertiteling.
  Prijs: € 15,95
  per stuk
 5. digitale schildertechnieken - david cole

  BAG08


  Nieuw!

  De laatste ontwikkelingen op grafisch softwaregebied hebben ervoor gezorgd dat kunstenaars steeds vaker naar digitale media grijpen in plaats van echte verf en doek. Dit boek is de ideale inleiding in de digitale schilderkunst. Het eerste deel beschrijft alle gereedschappen en legt de mogelijkheden van de verscheidene programma´s uit, terwijl het tweede gedeelte stap voor stap laat zien hoe je traditionele schilderijen na kan maken van bijvoorbeeld impasto tot aquarel. In het laatste gedeelte worden niet-traditionele stijlen besproken zoals airbrush en graffiti. Het boek laat tevens zien hoe je foto´s omzet met deze nieuwste technieken – en eenvoudig tot de meest verbijsterende resultaten komt.
  Prijs: € 9,95
  per stuk
 6. Kleur in de schilderkunst

  BAG20
  Dit boek is bedoeld voor zowel beginnende als wat meer ervaren kunstenaars die hun creatieve mogelijkheden willen onderzoeken en hun artistieke stijl willen ontdekken of uitbreiden. De lezer wordt daartoe gestimuleerd om te experimenteren en te zoeken naar nieuwe resultaten. Aan de hand van vijfiten voorbeelden, gebaseerd op een bekend werk uit de kunstgeschiedenis wordt stap voor stap de ontwikkeling van een kunstwerk gevolgd. In een galerie worden andere werken van dezelfde kunstenaar getoond, die hetzelfde onderwerp hebben en worden meer mogelijkheden aan de hand gedaan met andere modellen, middelen of een andere benadering. Deze bijzondere uitgave leert hoe je een schilderij moet ‘lezen’ en hoeveel inspiratie er uit de directe leefomgeving te halen valt. Geschikt voor de beginnende en meer ervaren kunstenaar Een bijzonder concept dat zich richt op het uitbreiden van de creativiteit Verschillende technieken komen aan bod
  Prijs: € 24,95
  Guasch & Asuncion
 7. Tekenen en schilderen over het oude volk - Frida Boland

  BAG15
  Het oude volk staat symbool voor een leven in harmonie met de natuur. In dit boek worden verschillende volken belicht. Het staat vol met voorbeelden en werkpatronen. Dit boek wil een bijdrage leveren om al tekenend en schilderend contact te maken met het oude volk, met hun beweegredenen, hun kennis en de enorme symboliek. 80 pagina’s – geïllustreerd, geheel in kleur.
  Prijs: € 19,90
  per stuk
 8. Tekenen en schilderen van Boeddha's - Frida Bolland

  BAG12

  De vele boeddhavormen die door de eeuwen heen zijn vervaardigd, stralen een bijzondere schoonheid uit vol symboliek, handgebaren en houdingen. Wanneer we onze creativiteit aanspreken en hiermee aan het werk gaan, kunnen we meer in contact komen met de energie die elke boeddha uitstraalt. Het is een herkenning in onszelf en geeft een welkome aanvulling op ons westerse denken. Het tekenen en schilderen van boeddhavormen brengt ons in meditatie. In dit boek worden verschillende boeddhavormen aangeboden om er zelf mee te gaan werken. Omdat er een grote verscheidenheid is, is er een keus gemaakt uit de meest bekende. 80 pagina’s – geïllustreerd, geheel in kleur.


  Prijs: € 18,25
  per stuk
 9. Tekenen en schilderen over het oude Egypte - Frida Boland

  BAG14
  Het oude Egypte heeft ons veel nagelaten, het spreekt nog steeds tot de verbeelding. In de tijd dat de Farao’s grote ingewijden waren, is er een enorme bloei van de Egyptische cultuur geweest. Het raakt in ons nog steeds het mystieke denken aan. In deze tijd is de belangstelling voor dit enorme land met zijn piramides, tempels, grote beelden, reliëfs en koningsgraven een enorme inspiratiebron. De grote kunstenaars van destijds laten een schat aan kunstwerken na, die zo eigen zijn aan Egypte. In dit boek wil ik Egypte weer kleur geven. Er is nog altijd veel te zien in Egypte, maar de kleuren zijn verloren gegaan. Door ze te gaan tekenen en schilderen komen deze weer tot leven en kom je in contact met de grootsheid die er eens was. 80 pagina’s – geïllustreerd, geheel in kleur.


  Prijs: € 19,90
  per stuk
 10. Inspiratie en creativiteit

  BAG29

  Dory Kanter heeft 25 jaar les gegeven aan diverse opleidingen en kunstacademies in de verenigde staten. Dit boek beschrijft verschillende technieken: tekenen, aquarel, collage etc. Geschikt voor jong en oud, voor beginnende en gevorderde kunstschilders.

  Prijs: € 24,95
  Dory Kanter
 11. schilderen met gouache

  BAG35
  Prijs: € 3,00
  Michael Sanders
 12. Nieuw van Emma Pearce: Materialen voor de kunstschilder

  BAG19  Nieuw van Emma Pearce:
   
  Materialen voor de kunstschilder

   
  Materialen voor de kunstschilder is een compacte, onmisbare en uitgebreide praktische gids voor iedere kunstschilder, beginner of gevorderde. De informatie en adviezen zijn duidelijk, gedetailleerd en vertellen je precies welke materialen het beste passen bij welke techniek.

  Prijs: € 19,95
  per stuk
 13. schildertechnieken - hazel harrison

  BAG07


  Creëer sfeervolle en levensechte schilderijen met dit onmisbare handboek, waarin meer dan veertig verschillende schilder- en voorbereidingstechnieken worden uitgelegd. In dit boek vindt u prachtige demonstraties waarbij stap voor stap wordt getoond hoe u de technieken in uw eigen werk kunt toepassen, eenvoudig te volgen instructies voor het schilderen met acrylverf, aquarelverf, olieverf en pastels en een sectie met thema´s waar specifieke technieken worden behandeld voor het schilderen van dieren, gebouwen, landschappen, portretten, stillevens en meer. Of u nu een beginner bent of een ervaren kunstenaar, Schildertechnieken is een essentieel werk voor thuis, in uw atelier of in de klas.

  Prijs: € 14,95
  per stuk
 14. Naaktmodellen schilderen

  BAG31
  Instructieboek voor olie- en acrylverf. Leer eenvoudig en effectief composities ontwerpen.Stap-voor-stap demonstraties en illustraties van verschillende technieken tonen de ontwikkeling van een schilderij.
  128 pag. in kleur.
  21x28 cm.
  Prijs: € 7,95
  David Carr
 15. Malmaterial

  BAG27
  Prijs: € 49,95
  Max Doerner
 16. Vergolden

  BAG25
  Hans Kellner is zelfstandig verguldmeester en zeer bekend als vakleraar aan de meesterschool in Munchen. De speerpunten in dit boek zijn praktische doorvoering van bladvergulding en technieken die vandaag de dag worden gebruikt bij vergulding.
  Prijs: € 40,60
  Hans Kellner
 17. Inspiratie en creativiteit

  BAG22

  Verschillende technieken: tekenen, aquarel, collage

  • Voor jong en oud
  • Voor beginnende en gevorderde kunstschilders
  • Met vrolijke en makkelijk uit te voeren ideeën
  • Uitleg voor het maken en bijhouden van een schets- en ideeënboek
  • Het opbergen en bewaren van gereedschap
  • Het verwerken van foto’s in/naast het schilderij
  • Werken met perspectief
  • Met handige verborgen wire-o, zodat het boek perfect blijft liggen tijdens het werk

  Prijs: € 24,95
  Dory Kanter
 18. Textuur aanbrengen - Michael Warr

  BAG01

  Elke kunstenaar wil in staat zijn om doeltreffend texturen weer te geven, zonder dat het resultaat overdreven aandoet. Dit boek laat zien hoe u dat aanpakt. Beroepskunstenaars demonstreren hier tientallen levensechte texturen (met de werkwijze) in duidelijke stapsgewijze oefeningen. U leert hoe u de gewenste texturen en patronen kunt overbrengen met allerlei media, van potlood, pen en houtkool tot aquarelverf, gouache, olie en acryl.

  Prijs: € 9,95
  per stuk