Boeken over aquarelverf

Boeken over aquarelverf

26 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in
 1. Aquareltechnieken - Hazel Harrison

  BAQ6
  Dit boek geeft een overzicht van technieken voor aquarel, gouache en acryl, de drie verfsoorten op waterbasis. Het eerste deel van het boek geeft 35 alfabetisch gerangschikte technieken, zowel traditionele als minder bekende en nieuwe. Ook gemengde technieken komen aan de orde. Het tweede deel leert hoe deze technieken gebruikt kunnen worden bij de interpretatie van een onderwerp. Hierbij worden acht hoofdthema's besproken, inclusief bepaalde problemen, inherent aan het onderwerp. Het boek is rijk geïllustreerd met duidelijke kleurenfoto's van werken van hedendaagse Engelse kunstenaars. Ook de auteur is professioneel kunstenaar en publiceerde eerder drie boeken over schildertechnieken. Een overzichtelijk en inspirerend handboek voor beginners en gevorderden.
  Prijs: € 9,95
  per stuk
 2. Landschappen schilderen in aquarel - startpakket

  LAQ1


  Prachtige landschappen vindt u overal, op beroemde vakantiebestemmingen, in nationale parken, soms zelfs direct naast uw deur. Met dit pakket Landschappen schilderen verkent u de aquareltechnieken in een gestructureerde cursus van zeven lessen. Elk daarvan biedt een aantal stapsgewijze oefeningen en een volledig landschapsproject. Al doende leert u nieuwe methoden. Naast een handleiding bevat dit pakket aquarelpapier, zeven tubes verf, een penseel en een palet, kortom alles wat u nodig hebt om te beginnen.

  Prijs: € 29,50
  per stuk
 3. Aquarel in stappen - alan Oliver

  BAQ19


  Studieboek dat de techniek van het aquarelleren instrueert via een opbouw in 'toonlagen'. Deel één geeft informatie over het materiaal en de benodigdheden, het juiste opspannen van het papier en de basistechnieken: kleuren combineren, toonwaarde, compositie en vorm. Dit alles vormt een perfecte start voor het uitgebreide hoofdstuk: 'De opzet'. Hierin wordt aandacht besteed aan de inspiratiebron, het maken van een opzet en de uitvoering ervan tot een aquarel. Iedere paragraaf behandelt één aspect van het aquarelleren, zoals onder andere het sfeer- en detailschilderen, wassingen en lijnenspel, het fris houden van kleuren en hun toonlagen. Een heldere inleiding plus een schilderij van een kunstenaar introduceren iedere nieuwe techniek. In een kolommenreeks volgt dan stapsgewijze de leergang van het aquarelvoorbeeld, dat aan het eind te bewonderen is. Illustraties, teksten en detailfoto's ondersteunen duidelijk de instructies. Voorbeelden van kunstenaars vormen een plezierige aanvulling, maar de geanalyseerde tekst hierbij kan te veel van het goede zijn. Deel drie toont én wijst op persoonlijke ontwikkeling en expressie. Voor menig beginner een aardige didactische handleiding ondanks het kleine lettertype.

  Prijs: € 19,95
  per stuk
 4. Aquarel wassingen maken - Frank Halliday

  BAQ22  In dit aantrekkelijke boek laat Frank Halliday zien hoe je zachte, subtiele wassingen in aquarel kunt maken. Wassingen zijn waterige mengsels waarmee je bijvoorbeeld prachtige luchten, mistige landschappen en dramatische waterpartijen kunt schilderen. Aan de hand van meer dan 70 stapsgewijze kleurenfoto's wordt deze onontbeerlijke techniek uit de doeken gedaan. Resultaat: betere en meer sfeervolle resultaten voor iedere aquarellist!

  Prijs: € 10,95
  per stuk
 5. Watercolour step by step - Hazel Harrison

  BAQ25


  Acting as a personal tutor, the author of this book takes readers, step-by-step, through all the principles and techniques of watercolour painting. In this way, complete beginners to the medium can build up their confidence and skills gradually by being shown how to paint everything from landscapes and still life to animals and portraits. The book also includes information on planning pictures, making a picture and correcting mistakes.

  Prijs: € 24,95
  per stuk
 6. Aquarel - Cees Mudde

  BAQ26

  De boeken uit deze serie bestaan uit twee delen. De eerste helft is het theorie- en de tweede helft het praktijkgedeelte. Het eerste gedeelte behelst een overzicht van de te gebruiken materialen en hulpmiddelen, en geeft een beschrijving van de belangrijkste technieken. De behandelde technieken worden verderop aan de hand van de stapsgewijze voorbeelden toegepast. Dit theoriegedeelte is helder en duidelijk geschreven, zonder al te veel op de technische details in te gaan. Het tweede gedeelte bestaat uit vijf werkstukken: een zeegezicht, een landschap, een stilleven, een bloemenonderwerp en een werkstuk met dieren als onderwerp. Elk werkstuk bestaat uit vijf fases en elke fase weer uit diverse stappen, die duidelijk in de tekst worden toegelicht. Zo kun je stap voor stap een werkstuk opbouwen. Je zult ondervinden hoe eenvoudig deze opzet in de praktijk werkt.

  Prijs: € 7,50
  per stuk
 7. Crawshaw's watercolour studio

  BAQ28

  A sequel to "A Brush with Art", this book is based on Alwyn Crawshaw's fourth Channel 4 television series. In his previous book, he taught the basics of watercolour painting outdoors. Now, Alwyn takes the reader indoors to his studio, and shows how to develop watercolour skills. He teaches what materials to use, how to work from sketches and photographs done outside, how to portray atmosphere and how to paint realistic skies. In addition to advice on watercolour painting, there are also sections on painting in pen and wash, gouache and acrylics - all water-based painting mediums. 

  Prijs: € 29,50
  per stuk
 8. Gemengde technieken - Rainer Kaiser

  BAQ29


  Een snelle methode voor elke amateur-aquarellist. Met speciaal op het onderwerp afgestemde oefeningen. Met ongebruikelijke technieken en materialen verrassende resultaten bereiken. Op diverse dragers (doek, karton, papier) met verf en kleur experimenteren. Krijt en kleurpotlood leren gebruiken. Bijzondere effecten verkrijgen met vetkrijt, bladgoud, collages...en nog veel meer!

  Prijs: € 29,50
  per stuk
 9. Watercolour Painting Course - Alwyn Crawshaw's

  BAQ30


  This is an updated paperback edition of top TV artist Alwyn Crawshaw's guide to watercolour painting. Covering everything that the beginner needs to know in 32 comprehensive lessons, it has sold over 100,000 copies worldwide. Starting with the basics, readers are encouraged to work through each lesson in turn, enabling them to gradually improve their technique and gain in confidence. Alwyn Crawshaw explains each process clearly and offers advice and encouragement at every stage.

  Prijs: € 32,50
  per stuk
 10. Aqaurel - Jenny Rodwell

  BAQ31


  Wat is licht, wat doet het, hoe kun je er gebruik van maken, en hoe geef je het licht weer in een aquarel. Dit zijn de vragen waarop de auteur van dit boek een antwoord wil geven. Aan de hand van het werk van hedendaagse kunstenaars - stillevens, landschappen, de menselijke figuur - gaat zij in op de vele diverse aspecten van licht: licht en schaduw, de werking van de kleuren, licht en vorm, het licht binnenshuis en het buitenlicht onder steeds veranderende weersomstandigheden en uren van de dag. De illustraties zijn helder en duidelijk. De tekst is gedrukt in kolommen. Stevig papier. Geen index, wel een inhoudsopgave. Een praktisch en overzichtelijk handboek.

  Prijs: € 29,90
  per stuk
 11. Aquarel in al z´n aspecten - Jenny Rodwell

  BAQ32


  Uitgebreide handleiding plus een zeer compleet naslagwerk over aquarelschilderen, voor zowel beginners als gevorderden. De opzet van het boek is zoveel mogelijk informatie te geven over de geschiedenis, het materiaal, gereedschap. Het mooi verzorgde boek bestaat uit drie delen: een historisch overzicht van meesters in aquareltechniek. Vanaf pré-historische rotsschilderingen, via de Italiaanse fresco tot en met schilders als Dürer, Rafaël, Rembrandt en Cezanne; een heldere verhandeling over het gebruik van materialen en gereedschappen; de praktijk: 32 projekten waarbij uitvoerig wordt ingegaan op diverse gedetailleerde problemen zoals gewassen pentekening, landschappen, portretten, stillevens, nat en droog schilderen, etc. Het geheel is gepresenteerd in een overzichtelijke layout met heel veel illustraties in kleur, waarin fases uitgelicht worden en erg gedetailleerd beschreven. In vergelijking met andere boeken over aquarel komt dit boek zeer goed tevoorschijn.

  Prijs: € 49,00
  per stuk
 12. Stilleven - Lisbet Braren-Weinrich

  BAQ34


  Wanneer je dus de voorkeur geeft aan geduldige onderwerpen en je het niet prettig vindt onder tyddruk te werken, dan zul je de voordelen van dit onderwerp op hun waarde leren schatten; daarby kun je alles nemen wat je leuk vindt, en het naar je eigen smaak opstellen. Je hebt maar weinig plaats nodig en van het weer zul je geen last hebben. Je kunt je dus in alle rust op je compositie concentreren.

  Prijs: € 9,95
  per stuk
 13. Beginnerscursus Aquarel - Mark en Mary Willenbrink

  BAQ18


  Droomt u ervan om een aquarel te maken? Dan is dit boek beslist iets voor u. Het is namelijk opgesteld als een reeks lessen, waarbij u kennismaakt met waterverf en andere materialen, de basisprincipes en aquareltechnieken leert en ten slotte met verschillende projecten aan de slag kunt gaan om het plezier van aquarelleren zelf te ervaren. Naargelang het boek vordert, zal uw schildertalent zich ontwikkelen en leert u de unieke spontaneïteit en onberekenbaarheid van aquarelverf waarderen. Binnen de kortste keren zullen uw eigen aquarelcreaties aan de muur hangen en bewonderd worden door familie en vrienden. Begin vandaag nog met deze beginnerscursus, want aquarelleren is gemakkelijker dan u denkt.

  Prijs: € 19,95
  per stuk
 14. Wassingen en pen - Robert Jennings

  BAQ17


  In een korte inleiding geeft de auteur, van beroep grafisch ontwerper, een uitleg waarom het nuttig kan zijn inktlijntjes toe te voegen aan een aquarel. Vervolgens geeft hij een overzicht van de door hem gebruikte materialen en zijn favoriete kleuren. Hij toont de verschillende soorten pennen met hun specifieke eigenschappen. Ook schenkt hij ruime aandacht aan de techniek van het maken van de juiste wassingen als basis voor een aquarel om vervolgens meer diepte te geven en de sfeer te bepalen door het trekken van pennenlijntjes. Elk behandeld onderwerp gaat vergezeld van duidelijke afbeeldingen in kleur. Als oefeningen zijn er de voorbeelden van een eenvoudig landschap, een zee- en een dorpsgezicht met diverse gebouwen aan de hand van uitgebreide stap-voor-stapafbeeldingen in kleur. Voorzien van een register. Een voor iedereen te begrijpen en stimulerend boekje over een facet van het aquarelleren.

  Prijs: € 9,95
  per stuk
 15. Aquarelpotlood - Hilary Leigh

  BAQ8

  Aquarelpotlood – vraag en antwoord, is een onmisbare handleiding om optimale resultaten te verkrijgen met dit veelzijdige medium, van ruwe schetsen tot voltooide kunstwerken. Dit boek vol tips en trucs van professionele kunstenaars behandelt meer dan 40 vragen over specifieke problemen van kunstenaars waarbij de oplossingen stap voor stap worden aangereikt. Zowel beginnende als gevorderde tekenaars kunnen hier hun voordeel mee doen.

  Prijs: € 9,95
  per stuk
 16. Chinees penseelschildren bloemen - Joan Lok

  BAQ5

  36 prachtige bloemen om zelf te schilderen! Van klassieke motieven uit de Chinese penseelschilderkunst, zoals pioenrozen en orchideeën, tot minder traditionele onderwerpen, zoals rozen en zonnebloemen. Alle technieken van deze fascinerende oosterse kunstvorm worden duidelijk uitgelegd, van het vasthouden en vullen van een penseel tot het maken van penseelstreken en het creëren van subtiele kleurencombinaties en -gradaties. Elke bloemschildering gaat vergezeld van stapsgewijze instructies, suggesties voor het kleurenpalet en een kleine demonstratie van de volgorde, richting en het soort penseelstreken dat nodig is. Met aanwijzingen voor het creëren van schilderijen met meer levenskracht door harmonieuze composities en een juiste balans tussen licht en donker.

  Prijs: € 29,95
  per stuk
 17. Aquarel kleuren mengen - Moira Clinch

  BAQ1
  Uitgaande van 34 zogenaamde hoofdkleuren toont dit boekje de aquarellist meer dan 800 kleurmengingen en het effect van overschilderen. Elke hoofdkleur wordt gemengd met de 12 kleuren van een vast basispalet, wat door middel van kleurkaarten overzichtelijk wordt weergegeven. Door de hoeveelheid water en de verhoudingen van de pigmenten te wijzigen krijgt men nog weer andere resultaten, die men echter door zelf experimenteren moet ontdekken. De specifieke eigenschappen van elke hoofdkleur worden aangegeven door middel van symbolen. Aan de hand van bestaande aquarellen wordt uitgelegd hoe en welke mengkleuren werden gebruikt. Een aardige leidraad, geillustreerd met aquarellen, voor zowel beginners als gevorderden.
  Prijs: € 12,95
  per stuk
 18. Aquarelverf kleuren mengen - Moira Clinch

  BAQ2

  Deze praktische gids geeft uitleg over de kleurentheorie en laat allerlei mengtechnieken zien. Uit vijftig zorgvuldig geselecteerde kleuren en een basispalet worden meer dan 2500 tinten gemengd.

  Prijs: € 14,95
  per stuk
 19. Bloemen in Aquarel - Claire Waite Brown

  BAQ3


  Dit praktische en inspirerende boek onthult hoe een breed assortiment bloemen in aquarel kan worden geschilderd, van delicate grasklokjes en madeliefjes tot complexe hyacinten, rozen en lelies. Leer de structuur van de bloemen analyseren en ze om te zetten in eenvoudige vormen. Creëer prachtige composities en meng schitterende kleuren, van zachte pastelkleuren tot rijke kleurige tinten. Stap-voor-stapillustraties tonen alle vaardigheden die nodig zijn om lagen aan te brengen en tonen en textuur op te bouwen. Ook het maken van teruglopen en hooglichten komt uitgebreid aan de orde. Met voorbeelden van meer dan 120 complete bloemschilderingen.

  Prijs: € 14,95
  per stuk
 20. Botanische kunst - Agathe Ravet

  BAQ4


  Dit praktische en inspirerende boek onthult hoe een breed assortiment bloemen in aquarel kan worden geschilderd, van delicate grasklokjes en madeliefjes tot complexe hyacinten, rozen en lelies. Leer de structuur van de bloemen analyseren en ze om te zetten in eenvoudige vormen. Creëer prachtige composities en meng schitterende kleuren, van zachte pastelkleuren tot rijke kleurige tinten. Stap-voor-stapillustraties tonen alle vaardigheden die nodig zijn om lagen aan te brengen en tonen en textuur op te bouwen. Ook het maken van teruglopen en hooglichten komt uitgebreid aan de orde. Met voorbeelden van meer dan 120 complete bloemschilderingen.

  Prijs: € 49,50
  per stuk
 21. Bloemen aquarelleren van foto's - Robin Berry

  BAQ12


  Leer aan de hand van 55 prachtige foto«s van professionele natuurfotografen bloemen aquarelleren, zonder afhankelijk te zijn van het seizoen of de weersomstandigheden. Naast schitterende voorbeelden vindt u in dit boek uitgebreide informatie over kleuren, technieken en gereedschappen. Bij elke afbeelding ziet u hoe u uw kunstwerk in stappen opbouwt, van potloodschets tot kleurrijke en levensechte aquarel.

  Prijs: € 19,50
  per stuk
 22. Schilderen met aquarel - inspiratie door bekende meesters

  BAQ14

  Hoe schildert Turner zijn expressieve landschappen? Hoe bouwt Nolde door het spel met water en verf zijn prachtige bloemschilderijen op? Geïnspireerd door het werk van grote meesters ontwikkelt u uw eigen schildervaardigheden. Schilderen met aquarel toont per hoofdstuk een bekend meesterwerk en analyseert de kenmerken en gebruikte technieken ervan. Daarna gaat uzelf aan de slag aan de hand van de stap-voor-stap uitleg. Dit boek zal iedere (amateur)kunstenaar verrijken met nieuwe kennis, vaardigheden en inzicht.

  Prijs: € 19,50
  per stuk
 23. Aquarel - Sally Harper

  BAQ13
  Aquarelleren bezit voor veel mensen zo'n grote aantrekkingskracht, omdat deze techniek zo onvoorspelbaar is: het eindresultaat kun je nooit voorspellen. Wel is het nodig goed op de hoogte te zijn van de juiste materialen en de meest gangbare technieken. Dit boek vormt een zeer uitgebreide en overzichtelijke leidraad, met vele voorbeelden geschilderd door hedendaagse kunbstenaars. Technieken, kleur en compositie, stijlen, en de diverse onderwerpen komen aan bod. Het hoofdstuk 'Onderwerpen' biedt enkele duidelijke stap voor stap voorbeelden. Heldere, duidelijke illustraties, soms over een halve pagina. Tekst in drie kolommen naast elkaar. Het namen-/zakenregister bevat ook verwijzingen naar de afbeeldingen.
  Prijs: € 69,50
  per stuk
 24. Stilleven in aquarel - David Webb

  BAQ15


  David Webb neemt u mee door een serie eenvoudige stillevens. Hij laat u zo effectieve aquareltechnieken zien en behandelt problemen die veel kunstenaars tegenkomen. Duidelijke, stapsgewijze foto's laten zien hoe u een interessante compositie kunt opzetten, heldere, schone kleurwassingen kunt mengen en aanbrengen en overtuigende details en schaduwen kunt toevoegen.

  Prijs: € 9,95
  per stuk
 25. Nieuw: het Nieuwe aquarel

  BAQ9
  Auteur: Marianne Brown

  Marianne Brown toont door gebruik te maken van verschillende compositietekeningen een nieuwe benadering voor het maken van een aquarel. Zij begint in dit boek met hoofdstukken over materialen, basisbeginselen, voorstudies en kleur. Elk van de twaalf daaropvolgende hoofdstukken begint met een stapsgewijze demonstratie. Daarbij worden allerlei mogelijkheden voor de opzet en het uitwerken van een unieke compositie aangereikt. Het nieuwe aquarel richt zich niet alleen op het aquarelleren; alle behandelde onderwerpen kunnen ook voor het maken van werken met andere media gebruikt worden.
  Prijs: € 21,95
  per stuk
 26. Landschappen in aquarel- technieken

  BAQ11
  Diverse technieken om verschillende landschappen schilderen. O.a. tuinen, bruggen, mist, stranden, rivieren, zonlicht en schaduwen, nacht, bergen en wolken, zonsondergangen.
  176 pagina's in kleur.

  Prijs: € 9,95
  Hazel Soan