Boeken over handlettering

9 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in
 1. Meer met letters - Martin Boere

  BHL02  In handlettering 2.0, tips en technieken, neemt Martine Boere van Studio Suikerzoet u mee. Letters zijn overal om u heen, het is een kwestie van goed kijken en letters in u opnemen. Vol inspiratie wordt de letterreis vervolgd op papier. Martine legt de basistechnieken van letter art uit; hoe kun je van al die mooie letters die je hebt gezien je eigen letterkunst maken? Na de basis komen diverse technieken aan bod, zoals bijvoorbeeld chalkboardlettering en brushlettering. En wilt u ook een stapje verder dan handlettering op papier? Geen probleem. Stapsgewijs laat Martine zien hoe je kunt handletteren op bijvoorbeeld glas of hout. Dit boek over handlettering gaat verder waar andere boeken ophouden; het is een complete techniekenboek vol mooie kleurenfoto's ter inspiratie.

  Prijs: € 14,95
  per stuk
 2. Handlettering doodles - Marieke Blokland

  BHL03  In Handlettering & doodles van Marieke Blokland staan heel veel voorbeelden om letters stap voor stap te tekenen en te versieren. Marieke maakt hierbij gebruik verschillende teken- en schildermaterialen: van markers, ecoline tot waterverf. Gehandletterde quotes op kaartjes of labels kunt u vervolgens opleuken met simpele tekeningetjes, ofwel doodles. Ook hiervoor staan diverse voorbeelden ter inspiratie. Maak uw eigen letterkunst in simpele stappen!

  Prijs: € 14,95
  per stuk
 3. Handlettering doodles werkboek - Marieke Blokland

  BHL04  In het Werkboek handlettering & doodles staan vele voorbeelden om letters en doodles stap voor stap te oefenen. Dit werkboek hoort bij het basisboek Handlettering & doodles van Marieke Blokland. Experimenteer met zeer veel teken- en schildermaterialen, oefen zoveel mogelijk en maak uw eigen letterkunst in simpele stappen!

  Prijs: € 9,95
  per stuk
 4. Handletteren - Thy Doan Graves

  BHL00


  In dit boek vindt u talloze lettertypes van letterkunstenaars om mee te experimenteren. Op de vele oefenbladzijden kunt u letters combineren en uitproberen welke u het beste liggen. De vele voorbeelden bieden daarnaast een bron van inspiratie om zelf een alfabet te ontwerpen. Al zijn er een paar richtlijnen, handletteren biedt u de vrijheid om een werk helemaal naar je hand te zetten en er intens plezier aan te beleven.

  Prijs: € 7,95
  per stuk
 5. Letter journal - Karlijn van de Wier

  BHL01  Handletter uw dagelijks leven in deze full colour notebook van illustratrice Karlijn van de Wier. In Letter Journal staat de basis om te leren handletteren, grappig beschreven en geillustreerd door Karlijn van de Wier. Bij elk hoofdstuk staan quotes, vragen en to do-lijstjes om zelf alledaagse momenten vast te leggen met versierde letters. Stuk voor stuk wordt deze journal steeds persoonlijker; een boek met handige informatie.

  Prijs: € 14,95
  per stuk
 6. Handlettering met krijt - Marjet Verhoeff

  BHL06


  Ontdek krijt opnieuw: een oeroud en simpel materiaal met verbazingwekkend mooie en moderne resultaten. Marjet Verhoef, lettering artist en art director daagt je uit je te laten inspireren, een kleurrijk avontuur aan te gaan én je talent en eigen stijl te ontwikkelen. Leer alles over verschillende schrijftechnieken en hoe je creatief omgaat met je oppervlakken. Marjet deelt haar liefde voor letters en materialen met jou!

  Prijs: € 17,50
  per stuk
 7. Handletteren - tips en technieken

  BHL07

  Laat je inspireren door deze verzameling van vijftig alfabetten in verrassend gevarieerde stijlen. Grafisch ontwerper en handletterspecialist Thy Doan Graves neemt je mee langs de alfabetten in simpel te volgen stappen. Op die manier kun je je het karakteristieke van elk ontwerp eigen maken. Ze vertelt alles wat je moet weten om een eigen alfabetstijl te creëren. Gebruik de voorbeelden uit dit boek om een persoonlijke toets te geven aan affiches, menu's, reclameborden, uithangborden, kunstwerken, scrapbooks, uitnodigingen, kaarten, brieven, doodles, dagboeken, folders, logo's en meer.

  Prijs: € 7,95
  per stuk
 8. Kleur, brushlettering voor iedereen - Carla Kamphuis

  BHL08

  In Brushlettering voor iedereen laat Carla Kamphuis alle facetten zien van handlettering met brushpennen. Brushlettering is de moderne vorm van kalligrafie: met brushpennen maak je krullerige letters op allerlei manieren, en ook met heel veel kleur! Dit is een mooi en praktisch handboek met alle ins & outs over brushlettering: het start met de materiaalkeuze en basistechnieken, waarna je stap voor stap zelf aan de slag kunt met de oefeningen en de vele kleurrijke voorbeelden ter inspiratie. Van heel veel soorten letters tot kleurverloop en patronen in je handlettering; met brushpennen zijn de mogelijkheden eindeloos!

  Prijs: € 15,00
  per stuk
 9. Kalligrafie technieken - Diana Hardy Wilson

  BHL10


  Uitgebreide, rijk geïllustreerde stap-voor-stap gids van de belangrijkste kalligrafietechnieken, van Romeinse kapitalen en uncialen tot gotische schriften, italic en zwelschrift. Inspirerende werken van vooraanstaande kalligrafen laten zien welke kalligrafische stijlen en technieken het beste bij bepaalde onderwerpen passen. Informatie over de grondbeginselen van het kalligrafisch ontwerpen en van de benodigde materialen en gereedschappen. Een onmisbare leidraad voor iedere beginnende of gevorderde kalligraaf met ambities.

  Prijs: € 9,95
  per stuk