Boeken over kleuren

Boeken over kleuren

9 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in
 1. Kleur in de schilderkunst - Gemma Guasch

  BK-01


  Dit boek is bedoeld voor zowel beginnende als wat meer ervaren kunstenaars die hun creatieve mogelijkheden willen onderzoeken en hun artistieke stijl willen ontdekken of uitbreiden. De lezer wordt daartoe gestimuleerd om te experimenteren en te zoeken naar nieuwe resultaten. Aan de hand van vijftien voorbeelden, gebaseerd op een bekend werk uit de kunstgeschiedenis wordt stap voor stap de ontwikkeling van een kunstwerk gevolgd. In een galerie worden andere werken van dezelfde kunstenaar getoond, die hetzelfde onderwerp hebben en worden meer mogelijkheden aan de hand gedaan met andere modellen, middelen of een andere benadering. Deze bijzondere uitgave leert hoe je een schilderij moet 'lezen' en hoeveel inspiratie er uit de directe leefomgeving te halen valt.

  Prijs: € 39,50
  per stuk
 2. De kracht van kleur - Jean-Paul van Boxtel

  BK-02


  Het boek start met de drie primaire kleuren om kennis te maken met het samenstellen van kleur. Gaandeweg het boek komen de andere kleuren ook aan bod. De fraaie sfeerfoto's dienen als uitgangspunt bij het tot stand komen van een kleurenpalet. De toepassingen ter ondersteuning van de kleurtheorie worden in de vorm van een aantal creatieve projecten beschreven. De kracht van kleur is rijkelijk geïllustreerd; de vele prachtige foto's zijn gemaakt door de auteur Jean-Paul van Boxtel. Het boek is bestemd voor docenten en studenten en kunstenaars van elk niveau.

  Prijs: € 39,50
  per stuk
 3. Kleurenleer 1 - Johannes Itten

  K09
  Studie uitgave van het bero96 blz. in kleur 20x20 cm.emde boek van Johannes Itten. Bestemd voor kunstenaars, docenten en studenten aan kunst- en ontwerpopleidingen, bevat de gehele kleurenleer.
  96 blz. in kleur.
  20x20 cm.
  Prijs: € 24,95
  per stuk
 4. Aquarel kleuren mengen - Moira Clinch

  BAQ1
  Uitgaande van 34 zogenaamde hoofdkleuren toont dit boekje de aquarellist meer dan 800 kleurmengingen en het effect van overschilderen. Elke hoofdkleur wordt gemengd met de 12 kleuren van een vast basispalet, wat door middel van kleurkaarten overzichtelijk wordt weergegeven. Door de hoeveelheid water en de verhoudingen van de pigmenten te wijzigen krijgt men nog weer andere resultaten, die men echter door zelf experimenteren moet ontdekken. De specifieke eigenschappen van elke hoofdkleur worden aangegeven door middel van symbolen. Aan de hand van bestaande aquarellen wordt uitgelegd hoe en welke mengkleuren werden gebruikt. Een aardige leidraad, geillustreerd met aquarellen, voor zowel beginners als gevorderden.
  Prijs: € 12,95
  per stuk
 5. Aquarelverf kleuren mengen - Moira Clinch

  BAQ2

  Deze praktische gids geeft uitleg over de kleurentheorie en laat allerlei mengtechnieken zien. Uit vijftig zorgvuldig geselecteerde kleuren en een basispalet worden meer dan 2500 tinten gemengd.

  Prijs: € 14,95
  per stuk
 6. Blauw groen - Monica Rotgans

  BKK1

  Een origineel, rijk geïllustreerd en toegankelijk geschreven boek dat de praktijk van het schilderen met de theoretische kunstgeschiedenis verbindt. De opzet van het geheel is historisch. Hoe kijken wij naar kunst en hoe heeft het kleurgebruik zich ontwikkeld. Maar ook technisch: welke pigmenten had men vroeger en welke nu. Elk pigment wordt in mondiale context apart behandeld. Veel aandacht is er ook voor de diepgewortelde kleursymboliek en functies van de twee kleuren, waarin blauw en groen met elkaar samenvallen maar ook elkaars tegenpolen kunnen zijn. Een apart hoofdstuk is gewijd aan de vaak desastreuze invloed van tijd en licht op de kleuren, en daarmee op onze perceptie van een kunstwerk. Een uniek boek over alle aspecten van het gebruik van kleur door de mens, geschreven vanuit het perspectief van de kunstenaar. 368 pagina’s 24 x 27 cm, 640 illustraties in kleur gebonden, Nederlands.

  Prijs: € 55,00
  per stuk
 7. Colour, making and using dyes and pigments

  BKK2


  Colour is all around us; we take it granted as a naturally occurring element of all things. Yet colours are also manufactured, and the science of pigments, hues and dyes has an ancient and fascinating history. This book surveys the story of dyes and pigments, the invention of new colours and the indrustries that were feulled by them.

  Prijs: € 16,00
  per stuk
 8. Een kabinet vol kleur - Ineke Pey en Ernst Homburg

  BKK3


  Kennis van oude schildermaterialen is onontbeerlijk voor kunsthistorisch onderzoek van schilderijen en voor de restauratiepraktijk. Maar ze is ook boeiend voor een breder publiek, geïnteresseerd in de geschie- denis van kleurrijke materialen om ons heen. Een in Teylers Museum aanwezig kabinet met een unieke en indrukwekkende collectie neemt daarbij een belangrijke plaats in: het ‘stalenboek’ van Michiel Hafken- scheid (1772-1846), handelaar in ‘verfwaren, terpentijn en gommen’. Hafkenscheid zette de Amsterdamse zaken voort van de firma Tollens uit Rotterdam, waartoe ook tijdgenoot en dichter Hendrik Tollens be- hoorde. De Collectie Hafkenscheid, die stamt uit de periode 1800-1835, bevat onder andere pigmenten, harsen en materialen voor de textiel- en papierververij. Een kabinet vol kleur beschrijft de geschiedenis van de firma Hafkenscheid en haar collectie. Het boek geeft een compleet overzicht van de aanwezige stoffen, waarbij aandacht wordt besteed aan de samenstelling, toepassing, herkomst en nomenclatuur, en vormt een belangrijk naslag- werk voor iedereen met interesse in historische schildersmaterialen.

  Prijs: € 29,95
  per stuk
 9. Kleur, een reis door de geschiedenis (gebruikt)

  BKK01


  Kleur is het verslag van Victoria Finlays ontdekkingsreis door de wereld van de kleuren. Zij vertelt over Afghaanse strijders die hun wapentuig financieren met hetzelfde ultramarijn dat Titiaan gebruikte in de zestiende eeuw. Ze bezoekt een afgelegen dorpje in Midden-Amerika, waar de vrouwen hun jurken nog altijd verven met de tranen van zeeslakken. Ze ontdekt dat George Washington zich drukker maakte om de groene kleur van zijn woonkamer dan om belangrijke regeringsaangelegenheden, en waarom Whistler ziek werd nadat hij zijn 'Symphony in White' had geschilderd.

  Prijs: € 24,90
  per stuk