Boeken over olieverf

Boeken over olieverf

5 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in
 1. Olieverven - Brian Gorst

  BO02  Dit boek over olieverven is een onmisbare handleiding voor zowel beginnende als gevorderde schilders. Met makkelijk te volgen geïllustreerde stap-voor-stap instructies voor alle technieken van olieverf schilderen waarbij uitleg wordt gegeven over kleur, vorm, gereedschap en materialen.

  Prijs: € 9,95
  per stuk
 2. Portretten schilderen - Suzanne Brooker

  BO01


  De kunst van portretschilderen kent haar oorsprong in de 16e eeuw in Europa, toen schilders voor het eerst in aanraking kwamen met olieverf. Aan de hand van methoden van oude meesters zoals Van Gogh en Millet, laat dit boek stapsgewijs zien hoe je een portret realistisch weergeeft. Van het bestuderen van gezichten tot het schilderen ervan, en van de compositie tot het kiezen van kleurtonen om de huid realistisch weer te geven. Een rijk geïllustreerde uitgave die onmisbaar is bij het portretschilderen.

  Prijs: € 29,95
  per stuk
 3. Aan de slag met olieverf (Jan Murphy)

  B04

  Aan de slag met olieverf is hét boek om kennis te maken met dit schildersmedium. De veelzijdige verfsoort biedt (startende) schilders oneindig veel creatieve mogelijkheden om een eigen kunstwerk te maken. Van de materiaalkeuze en basisprincipes als compositie en ontwerp, tot technieken als kleurenmengen; alles komt aan de orde. In de stap-voor-stapoefeningen kun je de geleerde technieken en tips in de praktijk brengen en verder ontwikkelen.

  Prijs: € 22,50
  per stuk
 4. Alles over watervermengbare olieverf - S.B. Tomanovic

  BO011

  In dit handboek laat kunstenaar Bob Tomanovic alle mogelijkheden zien van watermengbare olieverf. Deze olieverfsoort is milieuvriendelijk, betaalbaar en kent verder dezelfde eigenschappen als alle andere olieverfsoorten. Allereerst geeft Tomanovic praktische informatie over watermengbare olieverf in combinatie met andere verfsoorten, verschillende schildertechnieken en bijzondere effecten. Ook is er een heel hoofdstuk, gewijd aan het kiezen van de juiste penselen en kwasten en het kiezen van de juiste ondergrond. In het tweede gedeelte, de testdoeken, worden alle soorten watermengbare olieverf op de meest voorkomende schildereffecten getest. Ook in combinatie met acrylverf en nieuwe schildermediums die van traditionele olieverf watermengbare olieverf maken! Laat je inspireren door de prachtige kleurenfoto's. De toepassingen zijn eindeloos!

  Prijs: € 24,95
  per stuk
 5. Portretschilderen in olieverf - de basis (Liesbeth van Keulen)

  BO1  Het startersboek Portretschilderen in olieverf van Liesbeth van Keulen is voor iedereen die wil leren portretschilderen, maar niet weet hoe te beginnen. Met behulp van dit boek gaat het zeker lukken! Liesbeth van Keulen is docente aan de Portretschool in Amsterdam en weet als geen ander wat de valkuilen zijn bij het schilderen. In stap-voor-stapoefeningen komen alle stappen aan bod voor het schilderen van een portret in olieverf. Van uitleg over schildermateriaal tot diverse schildertechnieken die nodig zijn. Liesbeth enthousiasmeert iedereen om te leren portretschilderen; van beginners tot gevorderden die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen.

  Prijs: € 25,95
  per stuk