Boeken over tekenen

Boeken over tekenen

26 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in
 1. Expeditie schetsboek - Cyarin

  BAT14


  In Expeditie schetsboek laat Laura Brouwers, beter bekend als Cyarin (Instagram: @ Cyarine), zien hoe ze te werk gaat en geeft ze volop tips en tekenoefeningen. Laura staat bekend om haar schitterende illustraties: ze maakt prachtige illustraties in mangastijl, met een sexy tintje en een vleugje Disney. In haar boek vertelt ze ook over haar bijzondere carrière, haar motivatie, het wereldwijde succes van haar Instagramfeed, en laat ze zien wat haar inspiratiebronnen zijn. Een prachtig, inspirerend kijkboek vol kleurrijk artwork voor liefhebbers van tekenen en mangastijl.

  Prijs: € 20,00
  per stuk
 2. Realistische portretten - Igor Oster

  BT003


  Vang de karakteristieke kenmerken van elk portret Ingedeeld op techniek en materiaal, leert men aan de hand van stap-voor-stapstudies realistische portretten te tekenen en te schilderen, zonder enige abstractie. De auteur legt de nadruk op de karakteristieke details van het gezicht, zoals de oren, neus en de ogen. Een gedegen handleiding om portretten van jong en oud te leren tekenen en schilderen.

  Prijs: € 20,00
  per stuk
 3. Tekenen compleet - Craig Nelson

  BT021


  Dit boek behandelt diverse aspecten van het tekenen. Na een inleidend hoofdstuk over mediums en materialen komen allereerst lijn, perspectief en proportie en het compositieschetsen aan bod. Daarna wordt aandacht besteed aan diverse onderwerpen (landschappen, stillevens, gebouwen en dieren), het tekenen van mensen en gezichten en het combineren van diverse mediums. Tot slot wordt getoond hoe schetsen gebruikt kunnen worden als voorstudie en hoe men een tekening kan afwerken en inlijsten. Jammer is dat het lettertype nogal klein is, maar de lay-out out is duidelijk en de tekeningen zijn mooi. Door de spiraalband valt het boek gemakkelijk open. Om de stapsgewijs uitgewerkte demonstraties goed na te tekenen is veel tekenervaring nodig.

  Prijs: € 27,50
  per stuk
 4. Vogels tekenen en schilderen - Andrew Forkner

  BT023

  Vogels zijn door hun vormen en kleuren fascinerend voor menig tekenaar en schilder. Vogels tekenen en schilderen start met de anatomie van vogels met aandacht voor de meest karakteristieke kenmerken. Daarna passeren 30 vogelportretten de revue; van roodborstje tot papegaaiduiker. Je kunt de vogels overtrekken met calqueerpapier of natekenen met de instructies. Bij elke vogel staat het bijbehorende kleurenpalet om stap voor stap te schilderen met acrylverf. Handboek geschikt voor beginners en gevorderden. 30 stap-voor-stapstudies duidelijk in beeld. Leer de meest karakteristieke details van vogelsoorten tekenen. Inclusief kleurenpalet om de vogels te schilderen met acrylverf. Voor zowel beginners als gevorderden

  Prijs: € 24,50
  per stuk
 5. Meer tangles tekenen - Penny Raile

  BT024


  Eenvoudige droedels krijgen een creatieve, sierlijke vorm met tangletechnieken. In dit boek zie je hoe een simpel lijnenspel uitgroeit tot een betoverend mooie tuin of een wonderwezen dat over de pagina kruipt. Zodra je een paar eenvoudige tangletechnieken en -patronen onder de knie hebt, ben je al klaar voor een ontdekkingsreis vol tekenprojecten met prachtige patronen. Deze rijg je aaneen tot unieke bloemen, vissen en pauwen, of je maakt hiermee een reeks grappige monstertjes of origamifiguren. Gebruik de tanglepatronen in dit boek voor je hoogstpersoonlijke alfabet, of je eigen tijdelijke tangletattoos. De mogelijkheden zijn grenzeloos.

  Prijs: € 9,95
  per stuk
 6. Fashion tekenen en illustreren

  BT025

  Compleet en toegankelijk zijn de passende woorden voor deze uitgave. Dit boek vol fraaie mode-tekeningen is een praktische handleiding voor alle aspirant mode-illustratoren en -ontwerpers. Het leert aan de hand van aantrekkelijke voorbeelden hoe de basis moet worden gelegd voor het tekenen van een modefiguur. Vervolgens wordt de kunst van het illustreren stap voor stap in beeld gebracht. Er wordt gewerkt met alle beschikbare media. Het boek sluit af met een oefening waarbij al het geleerde in de praktijk kan worden gebracht door het ontwerpen van een col-lectie avondjurken. Anna Kiper heeft ervaring opgedaan in het illustreren en ontwerpen bij Calvin Klein, Maggie Norris Couture en Mondi Duitsland. Kiper heeft de modeacademie in Parijs gevolgd en is sinds 2001 als hoogleraar verbonden aan verschillende mode-instituten. Zij is een veelgevraagd modetrendwatcher.

  Prijs: € 19,95
  per stuk
 7. Drawing in color - Albert Lorenz en Stanley Salzman

  BT026

  Prijs: € 69,50
  per stuk
 8. Flora voor kunstenaars - Sarah Simblet

  BT027


  Meest inspirerende boek voor kunstenaars Fantastische visuele handleiding voor iedereen met belangstelling voor planten en hun rol in de kunst In dit boek illustreert Sarah Simblet een ongelofelijke variatie in bloemen, planten en bomen als inspiratie om te observeren en te tekenen. De schitterende tekeningen, aangevuld met prachtige fotoportretten van planten, laten zien hoe wortels, stengels, bladeren, bloemen en vruchten in elkaar zitten. De tekenlessen en voorbeelden uit SarahÕs schetsboeken brengen u de vaardigheden bij die u nodig hebt om planten goed op papier te zetten. Behalve kunstenares is Sarah Simblet ook schrijfster; ze is ook de auteur van het hooggewaardeerde boek Anatomie voor kunstenaars. Daarnaast geeft ze freelance tekenles bij National Gallery in Londen en aan de universiteit van Oxford. Tekeningen van Simblet bevinden zich in overheids- en privécollecties.

  Prijs: € 69,50
  per stuk
 9. Tekentechnieken - de klassieke school

  BT028


  De klassiek opgeleide kunstenares Juliette Aristides is de auteur van deze uitgave. Aristides gebruikt de werken van oude meesters en de meest gerespecteerde realistische kunstenaars van vandaag om principes te onthullen en te onderwijzen. In eigen tempo kunnen de studenten geleidelijk aan hun vaardigheden ontwikkelen. Met praktijkgerichte oefeningen voor het maken van o.a. stillevens en portretten. 'De klassieke school' is ideaal voor de kunststudent die op zoek is naar een tijdloos en visueel onderwijsmodel op tekengebied.

  Prijs: € 42,50
  per stuk
 10. ABC tekenen - B. Ballestar

  BAT01

  Prijs: € 7,50
  per stuk
 11. Kleurpotlood - Cees Mudde

  BAT02


  Cees Mudde is een veelzijdig kunstenaar die grote bekendheid geniet vanwege de talloze workshops en demonstraties die hij al jarenlang door het hele land organiseert voor amateurtekenaars en -schilders. Zijn ervaringen die hij als vrij kunstenaar en demonstrateur opdeed op het gebied van kleurpotlood vormen de basis van dit deeltje uit de reeks Tekenen en schilderen met Cees Mudde. Het bestaat uit een stukje theorie met aanwijzingen over materialen en basistechnieken, alsmede uit een groot praktijkgedeelte waarin een vijftal zeer verscheiden onderwerpen in duidelijke en makkelijk te volgen stappen worden behandeld. Deze opzet blijkt in de praktijk uitstekend aan te sluiten bij de vragen en problemen die bij vele tekenaars leven.

  Prijs: € 7,50
  per stuk
 12. Botanisch tekenen - Peggy Dean

  BAT15


  Botanisch tekenen van Peggy Dean is en oefenboek boordevol bloemen, planten en paddenstoelen om na te tekenen. Elk tekenproject bestaat uit 5 eenvoudige stappen, die je ook tot een ingewikkelder tekening kunt combineren. De vrolijke en moderne tekenstijl spreekt jong oud aan en is geschikt voor elk niveau – van rock bottom beginner tot de meer gevorderde tekenaar.

  Prijs: € 12,95
  per stuk
 13. Lekker tekenen - Siegfried Woldhek

  BT002

  Terwijl ieder kind plezier heeft in tekenen, verliezen volwassenen dit genoegen vaak. Siegfried Woldhek wil hier verandering in brengen. In Lekker tekenen leert hij zowel beginnende als gevorderde tekenaars aan de hand van 24 praktische lessen hoe ze hun tekenvaardigheid stapje voor stapje kunnen vergroten. Woldhek deelt zijn tips over materiaal, kijken, portrettekenen, licht, focus en diepte. Naast de tekenlessen bevat deze uitgave een uitgebreid interview door Jet Steinz met de meester zelf. Er is niets leukers dan tekenen, met name als de alles-wetende, alles-kunnende Siegfried Woldhek je bij de hand neemt. Wat een feest!' jeroen krabbé

  Prijs: € 17,50
  per stuk
 14. Grondbeginselen voor het tekenen + DVD - Barrington Barber

  BT001


  Leer de basistechnieken van het tekenen beheersen… en de wereld van de kunst gaat voor je open! Werkelijk iedereen kan leren tekenen met dit basisboek van Barrington Barber. De basis voor het tekenen van stillevens, portretten en landschappen wordt aan de hand van vele stappen duidelijk gemaakt. Technieken als schaduw, licht en perspectief komen allemaal aan bod. Na de grondbeginselen vervolgt het boek met verdieping in de tekentechnieken. Op de dvd toont Barber de opbouw van de projecten en diept hij de technieken verder uit. Inclusief dvd.

  Prijs: € 24,95
  per stuk
 15. Portret en figuur tekenen

  BT020


  Dit boek is een klassiek naslagwerk over het tekenen van de menselijke figuur in al haar verschijningsvormen. Het bevat uitgebreide informatie over bouw en werking van het skelet en de spieren, en dat is de basis voor het goed weergeven van het menselijk lichaam.

  Prijs: € 17,95
  Louise Gordon
 16. Tekenen in 3D - Stefan Pabst

  BT004  Aan de hand van voorbeelden leert u verschillende voorwerpen te tekenen, variërend van alledaagse voorwerpen tot mensen en dieren. U maakt hierbij gebruik van basistechnieken, zoals perspectief tekenen, schaduw aanbrengen en met een droog penseel werken. Door kleur toe te voegen geeft u uw kunstwerken dimensie en komen ze tot leven. De realistische 3D-schilderingen laten gegarandeerd iedereen versteld staan.

  Prijs: € 9,85
  per stuk
 17. Pen en inkt - James Hobbs

  BT006

  In dit originele boek verkent James Hobbs 90 werken van hedendaagse kunstenaars. Duik in het boek voor tips of blader het door om inspiratie en ideeën op te doen. Ontdek de vele manieren waarop verschillende kunstenaars omgaan met diverse onderwerpen en stijlen in pen en inkt, en vergroot uw eigen tekenvaardigheden.

  Prijs: € 7,95
  per stuk
 18. Mensen en portretten - Helen Birch

  BT007


  In dit laagdrempelige boek staat het plezier in tekenen centraal. Het afgebeelde werk van talloze kunstenaars en de vele tips en adviezen inspireren tot het ontwikkelen van eigen ideeën. Ga op zoek naar nieuwe materialen en ontdek de eindeloze mogelijkheden. De speelse, karakteristieke, grappige en grillige illustraties in dit boek werken aanstekelijk en dagen uit om zelf te experimenteren met nieuwe media en stijlen.

  Prijs: € 7,95
  per stuk
 19. Tekenen en illustreren - Helen Birch

  BT008

  In dit laagdrempelige boek staat het plezier in tekenen centraal. Het afgebeelde werk van talloze kunstenaars en de vele tips en adviezen inspireren tot het ontwikkelen van eigen ideeën. Ga op zoek naar nieuwe materialen en ontdek de eindeloze mogelijkheden. De speelse, karakteristieke, grappige en grillige illustraties in dit boek werken aanstekelijk en dagen uit om zelf te experimenteren met nieuwe media en stijlen.

  Prijs: € 7,95
  per stuk
 20. 50 dingen om te tekenen - Ed Tadem

  BT010  Scherp uw tekenvaardigheden aan met dit inspirerende boek. Deze reeks van 50 alledaagse en aparte tekenmodellen is nu verkrijgbaar. Het boek staat boordevol stap voor stap instructies, handige tips en basistechnieken voor alle niveaus. In het boek met maar liefst 224 pagina's vindt u tevens oefenbladzijden om op te tekenen.

  Prijs: € 7,95
  per stuk
 21. Optische illusies tekenen - Jonathan Stephen

  BT011  Bedrieglijk echte illusies en driedimensionale trucage in grafiet- en kleurpotlood Van niet-bestaanbare vormen tot driedimensionale tekeningen en trucage: u gelooft uw ogen niet bij het zien van de optische illusies die u in dit boek leert tekenen. U werkt met zowel gewoon als kleurpotlood. Het boek begint met een inleiding waarin wordt uitgelegd hoe optische illusies werken – ideaal voor beginnende kunstenaars. Jonathan Stephen Harris begeleidt u stap voor stap bij het maken van verbluffende potloodtekeningen, beginnend met eenvoudige optische illusies, gevolgd door ingewikkelder twee- en driedimensionale trucagekunst. Zowel voor beginners als gevorderden is het vastleggen van perspectief en dimensionaliteit lastig, maar met de uitdagende, bizarre trucs in dit boek scherpt u uw vaardigheden op heel bijzondere wijze aan.

  Prijs: € 7,95
  per stuk
 22. De complete gids voor tekenen en schilderen - Kate Wilson

  BAT10  Dit praktische handboek van Kate Wilson bestaat uit vier delen en vijftien hoofdstukken. Na een uitgebreide inhoudsopgave, een kort voorwoord en een inleiding start het eerste deel met uitleg over tekenmaterialen als potlood, inkt, houtskool, pastel en vetkrijt en uitleg over verschillende tekentechnieken. Ook is er aandacht voor digitale tekengereedschappen en hun mogelijkheden. Het tweede deel gaat over schildermaterialen en technieken voor onder andere aquarel, gouache, acryl, olieverf en hars en gaat in op het mengen van kleuren en het maken van je eigen verf. Het derde deel behandelt genres als stilleven, landschap, het menselijk lichaam en abstract. Het vierde deel bevat algemene informatie zoals: verklarende woordenlijst, bibliografie, register en een lijst van meewerkende kunstenaars. Elk hoofdstuk begint met algemene informatie, daarna volgt een beschrijving van materialen en technieken en eindigt met een kunstenaarsprofiel en een galerie van hedendaagse kunstenaars. Veel technieken worden uitgebreid en stapsgewijs in detail beschreven en gedemonstreerd. In kaders staan interessante tips van de kunstenaar en projecten.

  Prijs: € 19,95
  per stuk
 23. Klassiek modeltekenen - Steve Huston

  BT012


  Leer de basisprincipes van klassiek modeltekenen, van de Venus van Milo tot Michelangelo's Sibille en Rafaëls fresco's, en hoe ze de essentiële gereedschappen vormen voor elke figuratieve kunstenaar, van animatie- en striptekenaars tot beeldend kunstenaars, of ze zich daar nu bewust van zijn of niet. De methode die je leert in Klassiek modeltekenen wordt ook gebruikt door de kunstenaars van DreamWorks, Warner Bros. en Disney Animation. Dus neem snel een potlood en ga aan de slag! STEVE HUSTON is afkomstig uit Alaska, studeerde af aan het Art Center College of Design in Pasadena, Californië, en vestigde zich als succesvol illustrator met opdrachten van beroemde klanten als Paramount Pictures, MGM en Warner Bros. Zijn unieke onderwijsmethode ontwikkelde hij in de loop van dertig jaar. Steve geeft les in tekenen, schilderen en compositie, eerst op de school waar hij zelf les had en daarna bij Disney Animation, Warner Bros., DreamWorks en andere grote studio's. Zijn effectieve instructies en begeleiding hebben een indrukwekkend aantal vaardige volgelingen opgeleverd.

  Prijs: € 14,95
  per stuk
 24. Pin-ups tekenen en schilderen

  BT013


  Dit boek is een eerbetoon aan de tijd dat Betty Grable het toonbeeld was van vrouwelijke schoonheid en Bettie Page de norm stelde voor vrouwelijke bekoorlijkheid. Deze bijzondere verzameling omvat vintage kunstwerken uit de tijden van weleer. Met dit boek leer je karakteristieke pin-ups en klassieke vrouwelijke naakten tekenen en schilderen met gebruik van verschillende technieken.

  Prijs: € 19,95
  per stuk
 25. Naaktmodellen tekenen - Diana Constance

  BT014
  Het naakt is een van de gevarieerdste uitbeeldingen in de kunstgeschiedenis. De afbeelding van het menselijk lichaam is slechts zelden objectief, want de culturele en religieuze verhoudingen van de tijd worden er altijd in weerspiegeld. Nu de menselijke figuur weer in de kunst verschijnt, na jaren van non-figuratieve stromingen, ontstaat de behoefte om de kennis van de anatomie en de vaardigheden van het modeltekenen opnieuw te ontdekken en deze in een moderne context te plaatsen. Zo kunnen wij onze eigen beeltenis aan een lange geschiedenis toevoegen.
  Prijs: € 12,50
  per stuk
 26. Mandala tekenen - Anky Jacques

  BAT11
  Leer verschillende manieren om een mandala te tekenen. Startend met de constructie waarna de techniek van het inkleuren wordt behandeld. De materialen, met de mogelijke effecten ervan, worden uitgebreid besproken. Vervolgens wordt de verdieping gezocht in de diverse constructies, technieken en meer ingewikkelde ontwerpen, aangevuld met summiere achter- grondinformatie. Concentratie is nodig voor de opzet, maar daartegenover is het inkleuren een meer intuïtieve bezigheid. De beginnende mandalaliefhebber kan meteen aan de slag, maar ook de gevorderde zal ter inspiratie steeds weer teruggrijpen naar dit boek.
  Prijs: € 16,95
  per stuk