Boekenserie 'kunst van tekenen' (Civardi)

9 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in
 1. Anatomie tekenen (Giovanni Civardi)

  BT015


  Anatomie tekenenis een visueel naslagwerk voor het tekenen van het menselijk lichaam. Het boek start met de structurele kenmerken van de botten en spiermassa. Honderden tekenin- gen illustreren zowel de onderliggende structuur als de buitenkant. Het gezicht, de romp, armen, benen, handen en voeten worden uitgebreid in beeld gebracht, zelfs met aandacht voor het effect van beweging. Een praktische uitgave die een bijdrage levert aan de techniek van kunstenaars op alle niveaus.

  Prijs: € 12,50
  per stuk
 2. Portret tekenen (Giovanni Civardi)

  BT017

  Een praktisch en eenvoudig te volgen handleiding om de kunst van het portrettekenen van volwassenen en kinderen te leren. Giovanni Civardi bespreekt compositie, licht en schaduw, details, textuur, het opbouwen van een afbeelding en het vastleggen van een gelijkenis. Werkend met diverse tekenmaterialen en -technieken. Ideaal voor diegene die portret wil leren tekenen en/of zijn vaardigheid wil verbeteren!

  Prijs: € 12,50
  per stuk
 3. Handen en voeten tekenen (Giovanni Civardi)

  BT018

  Het is algemeen bekend dat handen en voeten de moeilijkste lichaamsdelen zijn om te tekenen. Deze inspirerende en makkelijk te volgen handleiding brengt het u bij. Handen en voeten tekenen toont het belang van observatie en het schetsen van de beweging van handen en voeten. Met nuttige adviezen over licht, schaduw en toon. Het boek staat boordevol informatie, snelle schetsen en uitgebreide werken. Geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het tekenen van de menselijke figuur.

  Prijs: € 12,50
  per stuk
 4. De kunst van gezichten en figuren tekenen (Giovanni Civardi)

  GIV01


  In dit boek laat Giovanni Civardi de veelzijdigheid van de menselijke figuur zien. Met verschillende tekentechnieken en –materialen toont hij stap voor stap hoe de basis getekend moet worden. Vervolgens worden de instructies om de accenten aan te brengen getoond. Uiteraard wordt de menselijke figuur in alle mogelijke houdingen en het gezicht met veel verschillende expressies weergegeven.

  Prijs: € 12,50
  per stuk
 5. De kunst van het naakt tekenen (Giovanni Civardi)

  GIV02


  Een instructief boek, bedoeld voor zowel de gevorderde als de beginnende tekenaar. Stap voor stap worden alle facetten van het tekenen van naakte lichamen in verschillende poses aangeleerd. Eerst komen de basisprincipes van proportie, opbouw en houding aan bod en daarna het hele lichaam. Het boek is een soort naslagwerk dat een bijdrage levert aan de technische ontwikkeling van elke tekenaar, of deze zich nu vooral op de wetenschappelijke, anatomische benadering richt of meer expressief, intuïtief schildert. Praktisch boek om het menselijk lichaam te leren tekenen, uitgevoerd in zwart-wit. De Italiaanse auteur begon als illustrator en beeldhouwer, maar is zich later gaan toeleggen op de anatomie voor de kunstenaar.

  Prijs: € 12,50
  per stuk
 6. De kunst van het kinderportretten tekenen (Giovanni Civardi)

  GIV03


  In De kunst van kinderportretten tekenen van Giovanni Civardi staan bijna 30 baby-en kinderportretten om stap voor stap na te tekenen. Door gedetailleerde schetsen krijg je inzicht in de verschillende stadia van het tekenproces en word je aangemoedigd om zelf te gaan tekenen. Oefen met de uiteenlopende voorbeeldportretten en teken vervolgens zelf jouw (klein)kind na met de vele voorbeelden en tips uit dit praktische tekenboek.

  Prijs: € 12,50
  per stuk
 7. De kunst van licht en schaduw tekenen (Giovanni Civardi)

  GIV04


  Auteur/tekenaar Giovanni Civardi laat ons kennismaken met clair-obscur, een techniek om diepte en sfeer aan een werk te geven. Aan de hand van voorbeelden en stap voor stap oefeningen waarin gebruik gemaakt wordt van basistekentechnieken, observeren en experimenteren wordt dit complexe thema uitgelegd. De duidelijke afbeeldingen verhelderen de soms ingewikkelde tekst. Onderwerpen als licht en schaduw, vorm- en slagschaduw, tinten, toonwaarden en tooncontrasten komen aan bod evenals compositie, ruimtelijk perspectief, volume en relief. Acht bladzijden met zwart-witfoto's van gipsen beelden en eenvoudige objecten zijn bedoeld om zelf te oefenen. Achterin het boek een kleine selectie uit eigen werk, gemaakt in verschillende technieken en materialen zoals etsen en aquatint, pen en inkt, tempera, olieverf, en potlood. Dit studieboek geeft de (amateur)kunstenaar inzicht in het boeiende spel van licht en donker waar o.a. grote kunstenaars als Rembrandt, Caravaggio, Michelangelo en Degas gebruik van maakten. Uitgevoerd in zwart-wit.

  Prijs: € 12,50
  per stuk
 8. De kunst van perspectief tekenen (Giovanni Civardi)

  GIV05

  Met De kunst van perspectieftekenen van Giovanni Civardi leer je alle facetten van, juist, het perspectief tekenen. Civardi laat verschillende tekentechnieken en -materialen zien en de onderwerpen variëren van bruggen tot landschappen en van alledaagse objecten tot gebouwen. Een waardevol naslagwerk die een bijdrage levert aan de technische ontwikkeling van elke tekenaar, zowel amateur als professional. Giovanni Civardi is een Italiaanse kunstenaar en docent geneeskunde. Uniek is dat hij in zijn lessen aan de faculteit van geneeskunde in Milaan combineert met zijn tekenkunst.

  Prijs: € 12,50
  per stuk
 9. De kunst van wilde dieren tekenen (Giovanni Civardi)

  GIV06
  Met De kunst van wilde dieren tekenen van Giovanni Civardi leer je stapsgewijs hoe je dieren tot leven brengt op je papier. Altijd al de anatomische verhouding van de olifant willen weten? Of hoe je die gapende tijger dynamisch op je stille papier krijgt? Civardi laat verschillende tekentechnieken en -materialen zien en er passeren bovendien heel wat prachtige dieren de revue. Een waardevol naslagwerk die een bijdrage levert aan de technische ontwikkeling van elke tekenaar, zowel amateur als professional.
  Prijs: € 12,50
  per stuk