Houtbranden / pyrogravure

Houtbranden is een techniek waarbij versieringen en afbeeldingen worden ingebrand in hout. Al in de vroege oudheid werd deze volkskunst met primitieve gereedschappen uitgeoefend: ijzeren stiften met verschillende profielen werden verhit. De ornamenten werden donkerder naarmate de stiften heter waren en men er langer mee brandde. Ook toen werden verrassend mooie resultaten bereikt. De oude volkskunst van het brandschilderen, ofwel de pyrografie, is tegenwoordig een geliefde hobby, nu met behulp van deze houtbranders die lijken op een soldeerbout. De handvaten zijn zodanig ontworpen, dat u deze als een pen kunt gebruiken. Indien u begint met branden, probeer het apparaat uit op een proefplankje en probeer eerst rechte en kromme lijnen te trekken, die even dik zijn. Experimenteer met het aanbrengen van schaduwen door de punt niet op het hout te plaatsen maar net iets er boven.

Houtbranden / pyrogravure

7 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in
 1. Hobbyring Brenn Peter 1 geschenkset

  5020.02.02


  De Brandpen Geschenkdoos van Brenn-Peter is bedoeld voor het brandmerken van hout. Deze geschenkdoos is de perfecte cadeau om te krijgen, of om te geven aan een beginnend brandstempelaar. U steekt de elektrische brandpen eenvoudig in het stopcontact en na 3 minuten is deze op temperatuur om aan de slag te gaan. De brandpen werkt als een stift, in de plaats van een kleur laat zij een brandmerk achter. De brandsporen kunnen ook stippen, lijnen of vlakken zijn. De brandpen wordt geleverd met verscheidene inzetstukken waarmee u verschillende vormen en tekens kunt maken.

  Geschikt voor hout, leer en kurk.

  Inhoud:
  - Brandpen
  - Peper en zoutstel
  - Houten lepel
  - Houten spatel
  - Reinigingsborstel
  - Gebruiksaanwijzing
  - Sjabloon

  Vermogen: 26 Watt Temperatuur: ongeveer 450 graden (afhankelijke van welke punt u gebruikt)

  Prijs: € 44,50
  per stuk
 2. Hobbyring houtbrand set

  5025.00.01

  De brandmerkset van Hobbyring is bedoeld voor het brandmerken van hout. U steekt de elektrische brandpen eenvoudig in het stopcontact en na 3 minuten is deze op temperatuur om aan de slag te gaan. De Brenn-Peter werkt als een stift, in de plaats van een kleur laat zij een brandmerk achter. De brandsporen kunnen ook stippen, lijnen of vlakken zijn. De brandpen wordt geleverd met verscheidene inzetstukken waarmee u verschillende vormen en tekens kunt maken.

  Geschikt voor hout, leer en kurk.

  Inhoud:
  - Brandpen
  - 10 markeer tips
  - 9 brandplaten
  - Gebruiksaanwijzing
  - Standaard
  - Stanleymes

  Vermogen: 25 Watt

  Prijs: € 24,50
  per stuk
 3. Hobbyring Brenn Peter 3

  5026.01.01

  De brandpen Brenn-Peter 3, Hobbyring is bedoeld voor het brandmerken van hout. U steekt de elektrische brandpen eenvoudig in het stopcontact en na 3 minuten is deze op temperatuur om aan de slag te gaan. De brandpen Brenn-Peter 3, werkt als een stift, in de plaats van een kleur laat zij een brandmerk achter. De brandsporen kunnen ook stippen, lijnen of vlakken zijn. De Brenn-Peter 3 is zuinig met stroom en verbruikt slechts 26 Watt. Geschikt voor hout, leer en kurk.

  Inhoud:
  - 1 brandpen
  - Gebruiksaanwijzing
  - Standaard

  Vermogen: 26 Watt

  Prijs: € 32,50
  per stuk
 4. Hobbyring Brenn Peter 4

  5027.01.01

  De brandpen Brenn-Peter 4, Hobbyring is bedoeld voor het brandmerken van hout. U steekt de elektrische brandpen eenvoudig in het stopcontact en na 3 minuten is deze op temperatuur om aan de slag te gaan. De brandpen Brenn-Peter 4, werkt als een stift, in de plaats van een kleur laat zij een brandmerk achter. De brandsporen kunnen ook stippen, lijnen of vlakken zijn. Deze brandpen wordt geleverd met 5 brandstiften. De Brenn-Peter 4 is zuinig met stroom en verbruikt slechts 26 Watt. Geschikt voor hout, leer en kurk.

  Inhoud:
  - 1 brandpen
  - 5 brandstiften voor op de brandpen (2 zijn aan twee zijden te gebruiken)
  - Gebruiksaanwijzing
  - Standaard

  Vermogen: 26 Watt

  Prijs: € 37,50
  per stuk
 5. Hobbyring Brenn Peter 4 werkbox

  5027.02.08

  Elektrische brandpen werkdoos van Hobbyring voor het brandmerken van hout. U steekt de elektrische brandpen eenvoudig in het stopcontact en na 3 minuten is deze op temperatuur om aan de slag te gaan. De Brenn-Peter werkt als een stift, in de plaats van een kleur laat zij een brandmerk achter. De brandsporen kunnen ook stippen, lijnen of vlakken zijn. De brandpen wordt geleverd met verscheidene brandpunten waarmee u verschillende vormen en tekens kunt maken. De punten kunt u met de meegeleverde schroevendraaier eenvoudig verwisselen en eventueel reinigen met de borstel. Geschikt voor hout, leer en kurk.

  Inhoud:
  - Brandpen
  - 5 brandpunten voor op de brandpen
  - Standaard
  - Voorbeelden
  - Gebruiksaanwijzing
  - Reinigingsborstel
  - Schroevendraaier
  - Pincet

  Vermogen: 26 Watt

  Prijs: € 38,70
  per stuk
 6. Hobbyring Brenn Peter mini

  5210.00.02

  De brandpen Brenn-Peter Mini is bedoeld voor het brandmerken van hout. U steekt de elektrische brandpen eenvoudig in het stopcontact en na 3 minuten is deze op temperatuur om aan de slag te gaan. De Pyrografiestation Brenn-Peter Mini werkt als een stift, in de plaats van een kleur laat zij een brandmerk achter. De brandsporen kunnen ook stippen, lijnen of vlakken zijn. De brandpen wordt geleverd met verscheidene inzetstukken waarmee u verschillende vormen en tekens kunt maken. Geschikt voor hout, leer en kurk.

  Inhoud:
  - Brandpen
  - 4 brandpunten
  - Gebruiksaanwijzing
  - Reinigingsborstel
  - Schroevendraaier

  Vermogen: 20 Watt

  Prijs: € 57,50
  per stuk
 7. Hobbyring Brenn Peter junior electronic

  5216.02.02

  Elektrische brandpen Junior van Hobbyring voor het brandmerken van hout. De temperatuur is instelbaar van 380 tot 750 °C. Het toestel is voorzien van een controlelichtje. Door de temperatuur te variëren is het mogelijk om verschillende effecten met dezelfde brandstift te bereiken. De Brenn-Peter Junior is voorzien van een oververhittingsbeveiliging.

  Inhoud:
  - Brandstation
  - Brandpen
  - 4 brandstiften voor op de brandpen
  - Voorbeelden
  - Gebruiksaanwijzing
  - Reinigingsborstel

  Vermogen: 30 Watt

   

  Prijs: € 121,50
  per stuk