Boeken over iconen schilderen

Boeken over iconen schilderen

4 Artikel(en)

per pagina
Stel een Aflopende Directie in
 1. Iconen: Apostelen, Evangelisten, profeten en heiligen (Simon Koopman)

  005
  Tekst en naamverklaringen van 250 heiligen, kleurvoorbeelden en tekeningen.

  Een gebonden boek met 294 pagina’s waarvan 38 in kleur. Het betreft vertalingen van alle Bijbelteksten bij de Christusiconen in het Grieks en het Kerkslavisch. Ook de tekstrollen en Bijbelboeken bij de Moeder Godsiconen, de apostelen en evangelisten, de profeten en de heiligen met tekst zijn vanuit het Kerkslavisch en klassiek Grieks vertaald naar het Nederlands. Verder staan er van ruim 250 heiligen naamverklaringen en naamvertalingen in Grieks en Kerkslavisch, een hagiografie, kledingvoorschriften, tekeningen en feestdagen vermeld.
  Prijs: € 47,00
  per stuk
 2. Iconen schilderen (diverse auteurs)

  006
  Van oorsprong is de icoon een traditionele schildering uit de wereld van de orthodoxe kerk. Het boek gaat in op de praktische kant, het zelf vervaardigen van een icoon volgens deze oude traditie. De zes auteurs werken volgens de strikte richtlijnen van de Byzantijnse traditie. Het boek geeft heldere instructies voor alle stadia van het proces: de voorbereiding van houten panelen, de keuze van het onderwerp, de kleurcombinaties en de stapsgewijze opbouw van het schilderen van de zes geselecteerde icoonmotieven. Het boek is rijkelijk geïllustreerd. En alle werken zijn uitgebreid beschreven en de opbouw ervan wordt stapsgewijs getoond. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

  Auteurs: Kirsten Borreschmidt, Gitte Buch, Sofie Hansen, Charlotte Weppenaar Pedersen, Ingrid Rosenfeldt, Birgit Sperling.
  Prijs: € 37,95
  per stuk
 3. Zelf iconen schilderen - Frida Boland

  011
  Het gronden van de plank, het opzetten van het patroon, het zelf maken van de verf met pigmenten (tempera) en vervolgens het schilderen wordt zorgvuldig beschreven in dit boek. Het boek is rijk geïllustreerd, alle afbeeldingen zijn gedetailleerd beschreven en de opbouw ervan wordt stapsgewijs getoond. Er worden veel werkvoorbeelden gegeven, die ook bruikbaar zijn om in te kleuren met kleurpotlood. Ook over de geschiedenis van de iconen en de verschillende typen en stijlen wordt veel informatie gegeven.

  Prijs: € 29,95
  per stuk
 4. Iconen - meesterwerken van de russische kunst

  BI044

  Prijs: € 9,95
  per stuk