Project Rembrandt

 


Vanaf 27 januari 2019, tijdens het Nationale Rembrandt jaar, komt de NTR in coproductie met Helder, met het nieuwe televisieprogramma Project Rembrandt, waarin in acht afleveringen op zoek wordt gegaan naar de meest getalenteerde kunstschilder van Nederland.

Uit 50 kandidaat-leerlingen worden 10 gepassioneerde talenten gekozen die zich in een half jaar tijd  het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. Gecoacht door bevlogen docenten, kunstenares Iris Frederix en ontwerper & docent Jaap Godrie, krijgen ze de kans hun talent in figuratieve kunst te ontdekken of verder te ontwikkelen.

         

 

De schilderijen worden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst bij het Rijksmuseum en gespecialiseerd in 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst, en Lita Cabellut, kunstenares. Pieter en Lita worden iedere aflevering bijgestaan door wisselende gastjuryleden, zoals André van Duin, Robert Kranenborg en Louis van Gaal. Samen bepalen ze iedere week: wie gaat er door en wie valt er af?

Competitie voor (amateur) kunstschilders

In aanvulling op de tv-serie ‘Project Rembrandt’ is er ook online een competitie voor (amateur) kunstschilders. De online deelnemers kunnen online masterclasses uit de serie volgen en een bijzondere opdracht uitvoeren waarmee ze kans maken om met hun werk in de tv-uitzending te komen en als jury-lid aan te treden.

Klik hier voor de website van Project Rembrandt met meer informatie, masterclasses, benodigheden en de uitzendingen.

Elke zondag om 21.20 uur op NPO 1.Rembrandt olieverf limited edition schilderkist. Klik hier.
Rembrandt special: boek inclusief DVD € 9.95
Bedoeld voor diegene die toegankelijk gepresenteerde
en verrassende zaken over Rembrandt te weten wil komen.

Klik hier