Toepassingen van Galeria acrylverf

Acrylverf is aantoonbaar de belangrijkste innovatie voor schilders, sinds olieverf in de 15e eeuw. Winsor & Newton laat u echt ervaren wat goede verf is. Iedereen kan een studiekwaliteit acrylverf maken, maar slechts weinigen maken daar echt iets goeds van. Nu is Galeria nog beter, met nieuwe pigmenten, meer kleuren, meer keuze en betere verwerkingseigenschappen. Als u professionele verf zoekt voor een betaalbare prijs, dan is Galeria het product voor u.

Klik hier voor alle Galeria hulpmiddelen.

 

15 nieuwe kleuren Galeria
-------------------------------------------------------------------------

Het assortiment waar u uit kunt kiezen is uitgebreid met 15 nieuwe kleuren,  wat het totaal op 50 brengt. Met deze nieuwe kleuren erbij biedt Galeria u nog meer keuze bij het samenstellen van uw palet. Bovendien lenen veel kleuren Galeria verf zich prima om direct uit de tube te worden gebruikt, met als voordeel dat u zich de tijd en moeite van het mengen van unieke kleuren bespaart. Onze doelstelling is de kunstenaar te ondersteunen met het best mogelijke kleurengamma - een kleur voor elke gelegenheid. 

 

 

 

Aanbevolen kleurenpalet
-------------------------------------------------------------------------

Het palet waar u mee begint moet een breed kleurenspectrum bieden met een goede balans tussen krachtige en minder krachtige kleuren. Gewoonlijk wordt gewerkt met een breed basispalet van zo'n twaalf kleuren, dat al naar gelang de specifieke behoefte wordt uitgebreid. Wij bevelen het volgende palet aan als uitgangspunt voor beginnende kunstschilders. Lemon Yellow, Cadmium Yellow Deep Hue, Vermillion Hue, Permanent Rose, Crimson, Ultramarina, Winsor Blue, Phthalo Green, Raw Umber, Yellow Ochre, Burnt Sienna, Titanium White.

 

Een handvol suggesties en tips
-------------------------------------------------------------------------
1. Denk erom dat u bij sterke verdunning van de verf niet alleen water maar ook acrylmedium gebruikt, zodat het pigment voldoende gebonden blijft.
2. Zoals alle acrylverf is ook deze verf oplosbaar in water zolang hij nat is en wordt hij na droging waterbestendig. Alle materiaal moet direct na gebruik grondig worden afgewassen voordat de verf opdroogt.
3. Veeg de schoefdraad van tubes en potten altijd schoon na gebruik.
4. Probeer de kleur van verf op een teststrookje als u twijfelt over het uiteindelijke effect in uw werk.
5. Dikke verflagen hebben  meer droogtijd nodig dan dunnere.

Gezondheid en veiligheid
-------------------------------------------------------------------------

Kunstschildersverfen zijn chemische producten en moeten ook als zodanig - met de nodige zorgvuldigheid - worden gebruikt en behandeld. Winsor & Newton producten zijn geetiketteerd conform de regelgeving in de landen waar ze worden verkocht. Bij zorgvuldig gebruik zullen ze geen gezondheidsrisico's opleveren. Vermijd langdurig contact met de huid en inwendig gebruik van de producten. Vermijd om inslikken van het product te voorkomen ook gewoonten zoals het opbrengen van verf met de vingers en het met de mond in vorm brengen van het penseelhaar. Lees voor gebruik de productetiketten.Dekkracht
-------------------------------------------------------------------------
Dekkracht is het vermogen van een pigment om a) een groter oppervlak te bedekken of b) onderliggende lagen aan het oog te onttrekken. Deze eigenschap is een combinatie van de naturlijke sterkte van het pigment, de gebruikte hoeveelheid en de mate van inherente opaciteit. Kies voor maximale dekkracht Galeria kleuren met een aanduiding Dekkend of Halfdekkend. Bij de diverse kleuren Galeria verf zijn drie verschillende dekkingsgraden te onderscheiden, omdat sommige pigmenten van nature transparanter zijn. Dit is alleen maar goed - een assortiment dat zich concentreert op één verfeigenschap ten koste van alle andere maakt  zich onbruikbaar voor andere technieken.

 

 

In het spectrum zijn nu ook enkele tinten
opgenomen. Deze kant en klare mengkleuren
maken het de kunstenaar nog gemakkelijker
om zo'n kleur te kiezen die snel en gemakkelijk
op te brengen is.

Kleurenspectrum
-------------------------------------------------------------------------

Een van de sterkste kanten van Winsor & Newton is het kleurenspectrum. Het assortiment Galeria Acrylverf biedt een breed en uitgebalanceerd spectrum van 50 kleuren. Elke kleur is speciaal geselecteerd op basis van individuele pigmenteigenschappen in zowel volle kleur als ondertoon, zoals kleurtint, kleurzweem, zuiverheid, helderheid, transparantie, kleurkracht en stabiliteit. Galeria stelt kunstenaars in staat een palet te kiezen dat het beste bij hun werk past.

 

 

Vasthouden van de penseelstreek
-------------------------------------------------------------------------

In vergelijking met olieverf heeft acrylverf over het algemeen minder body. We hebben erg ons best gedaan om Galeria een goede boterachtige consistentie te geven, om enzerzijds te zorgen dat de verf snel en soepel dekt en anderzijds te waarborgen dat hij penseelstreken vasthoudt. Begint u daarentegen met een erg vloeibare, goedkope acrylverf, dan zult u een medium moeten kopen en tijd moeten uittrekken om dat door de verf te mengen om te zorgen dat er uberhaupt penseelstreken in blijven staan. Bepaalde andere merken acryl hebben een dikke consistentie als ze uit de pot of tube komen, maar vloeien op het doek toch vlak uit. 

Variatie in dekkracht
-------------------------------------------------------------------------

Galeria acrylverf is zo samengesteld dat de pigmenteigenschappen optimaal tot hun recht komen, inclusief relatieve dekkracht (opaciteit) of transparantie. Daarom zijn synthetische organische pigmenten zoals quinacridonen heel transparant terwijl aardekleuren uitstekend dekken. Transparante kleuren zijn essentieel als u wilt schilderen in lagen die elkaar beinvloeden - denk aan het combineren van lagen gekleurd dun papier om verschillende kleuren te krijgen. Zo schilderde Turner zonsondergangen die gloeien. Galeria telt 24 transparante of half-transparante kleuren. Aan de andere kant zijn dekkende kleuren onmisbaar voor egale, dichte partijen - denk aan een laag pastelkleurig papier. Zo schilderde Matisse zijn slang en Mondriaan zijn abstracte vierkanten. Galeria telt 26 dekkende of half-dekkende kleuren.Gemakkelijk verdunbaar
-------------------------------------------------------------------------
De afgelopen tien jaar zijn we erin geslaagd de bredere keuze aan grondstoffen te benutten om Galeria een boterachtige consistentie te geven die bij toevoeging van water geleidelijk en gelijkmatig dunner wordt. De gemakkelijkste manier om dit te ervaren is door Galeria te verdunnen met een zacht penseel in plaats van een varkensharen kwast.

Zijdeglans
-------------------------------------------------------------------------
Uit onderzoek door Winsor & Newton blijkt dat de meeste acrylkunstenaars de voorkeur geven aan een gelijkmatige zijdeglans. Dankzij de verbeterde receptuur gaat die samen met een uitstekende kleurdiepte, wat het gemakkelijker maakt om natte en droge kleuren op elkaar af te stemmen. Ook is het eenvoudig om matte of glanzende effecten te bereiken; dit is een kwestie van het juiste Galeria medium toevoegen.


Klik hier voor alle Galeria hulpmiddelen.

Toepassingen van Galeria acrylverf