Schmincke Mussini olieverf

102 vernieuwde kleuren, fijnste 1e kwaliteit harshoudende Mussini olieverf van de Duitse verffabriek Schmincke. Pure hoogwaardige pigmenten worden voor deze prachtige kwaliteit olieverf gewreven met traditionele bindmiddelen als bijvoorbeeld lijnolie, walnoot- , saffloer- en maanzaadolie. De toevoeging van natuurlijke harsen (o.a. damar) heeft de receptuur van Mussini olieverf nog verbeterd. Het licht is in staat diep in de kleurlagen door te dringen wat de kleuren extra kracht geeft.

Schmincke heeft het palet aangevuld met veel nieuwe transparante kleuren. De briljante en heldere kleuren zijn gedragen in een wat dunner, sneller, spanningsvrij en gelijkmatig drogend bindmiddel. Geschikt voor onder- en overschilderen, aanbrengen in dunne lagen. Gewoonlijk zonder, of met heel weinig medium te gebruiken omdat de consistentie van deze verf zeer nauwkeurig op een gemiddelde waarde is bepaald (deze verf is dus niet geschikt voor pasteus werk).

De kleuren zijn zeer goed lichtecht en laten zich prima mengen. De nieuw ontwikkelde pigmenten voldoen ruimschoots aan de verwachtingen voor een professioneel palet.


Schmincke Mussini  olieverf