Zest-it hulpmiddelen

Wat is Zest-it ?
Zest-it is een  onbrandbaar, biologisch afbreekbaar alternatief voor terpentine,  vervaardigd uit het sap van citrusvruchten, speciaal voor het verdunnen van olieverf, het schoonmaken van penselen en gereedschap. Is minder milieubelastend als terpentine.

Zest-it is een natuurlijk verdunningsmiddel op basis van zuivere citrusvruchten met een neutrale zuurgraad/ pH waarde en bevat geen CFC’s of aromatische citroenolie en hydrocarbon. Het is een heldere vloeistof  met een aangename citrusgeur en is volledig biologisch afbreekbaar. (het verdampt zonder enig overblijfsel).

Waarom zou u Zest-it gaan gebruiken?
De meeste verdunningsmiddelen die U gebruikt bij traditionele olieverf zijn giftig, kunnen irriteren en zijn brandbaar. Op zich al 3 redenen om op een veiliger manier te schilderen met olieverf. Zelfs de z.g. reukarme of reukloze verdunningmiddelen geven schadelijke stoffen af die U niet kunt zien en ruiken.

Zest-it is goed voor penselen en kwasten.Normale verdunningsmiddelen als terpentine verdrogen de natuurlijke olie uit penselen van varkenshaar en marterhaar. Zest-it bevat citrusolie dat de levensduur van de penselen zal verlengen.

Zest-it is niet alleen zeer goed voor individueel gebruik maar met name ook bij het werken van groepen. In een kleine ruimte. Er ontstaan geen schadelijke dampen van
traditionele verdunningsmiddelen!

Let op:
Wij ontraden u Zest-it hulpmiddelen toe te passen als u niet op de hoogte bent van de eigenschappen van het product en de mogelijke invloed die dit kan hebben op uw persoonlijke gezondheidssituatie. (b.v. specifieke allergieën) 
 

Zest-it hulpmiddelen